Sky News: flitsbezorger Getir weg uit Nederland, VK en Duitsland

Foto: ANP

Flitsbezorger Getir is van plan te vertrekken uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Dat meldt de Britse nieuwszender Sky News op basis van bronnen. Volgens Sky kan Getir komende week al die plannen naar buiten brengen.

Ook zou het van oorsprong Turkse Getir kijken naar een verkoop van zijn Amerikaanse onlinesupermarkt FreshDirect die eind vorig jaar nog werd overgenomen van Ahold Delhaize. Daarmee zou de boodschappenbezorger zich dan volledig willen concentreren op de Turkse thuismarkt. Een woordvoerder van Getir zei tegen Sky dat niet wordt gereageerd op marktgeruchten.

Vorig jaar nam Getir ook al afscheid van Italië, Spanje en Portugal. Toen waren er ook al berichten in zakenmedia dat het bedrijf een vertrek uit Nederland overwoog.

Tijdens de coronapandemie groeiden flitsbezorgers van boodschappen nog sterk. Maar die markt is inmiddels sterk afgekoeld door de onzekere economie en inflatie, waardoor consumenten minder snel geld uitgeven. Ook is er felle concurrentie op de markt voor boodschappenbezorging.