Direct naar artikelinhoud
Aldus

Ron Gastrobar wordt voor een avond Café Nol: ‘DJ Tobias draait en er komt een toiletjuffrouw’

Ron Gastrobar wordt woensdag 8 mei omgetoverd tot een culinaire Café Nol-ervaring. Gastrobars Joeri Rijneveld (36) legt uit hoe dat zit. ‘Er staan vierhonderd mensen op de wachtlijst.’

Ron Gastrobar wordt voor een avond Café Nol: ‘DJ Tobias draait en er komt een toiletjuffrouw’
Beeld Shutterstock

Ron Gastrobar verkleed als Café Nol. Waarom?!

“Dat komt door culinair recensent Mara Grimm! In de rubriek Proefwerk van Het Parool noemde ze vorig jaar Ron Gastrobar het Café Nol onder de Amsterdamse sterrenrestaurants. Hier moeten we wat mee, dachten we toen. Ik heb Anne-Marie, de eigenaresse van Nol, gebeld. Die had er meteen zin in.”

Grappig! Komt de inspiratiebron zelf ook?

“Nee. We hebben Mara wel uitgenodigd, maar ze kan niet.”

Wat kunnen gasten verwachten?

“We maken zo veel mogelijk een kopie van Nol en gaan over de top qua aankleding. Een kleed door het hele restaurant lukt niet, maar er komen wel kleedjes op de tafels, rood licht, en van die Amsterdamse gordijntjes. En een toiletjuffrouw natuurlijk. Je gaat DJ Tobias horen, die draait altijd in het café. En nog drie andere zangers, twee daarvan zingen daar ook altijd.”

Wat schaft de pot?

“Een Hollands menu. Wel echt heel goed eten hoor! En buiten staat een kar van Kesbeke met zuur.”

Dat zie ik wel zitten. Kan ik komen?

“Helaas. Het diner was binnen zes minuten uitverkocht en het feestje dat na het eten om 22.30 uur begint, inmiddels ook. Misschien komen er nog een paar kaartjes beschikbaar, maar die zijn dan voor de mensen op de wachtlijst. Daar staan nu vierhonderd mensen op. In de toekomst komt er wellicht nog een Nol-avond, maar zoiets moet je niet uitmelken.”

Jullie hebben er lol aan.

“Ja, natuurlijk! Ron Gastrobar is een sterrenzaak. We willen dat ons werk serieus genomen wordt, maar verder hoeft het allemaal niet zo serieus. De sfeer moet leuk blijven. En dat doe je met zo’n event als dit. Op een normale avond zouden we meer winst maken.”