Winst Amazon verdrievoudigd

Nieuws
Webwinkel- en technologieconcern Amazon heeft de winst in het eerste kwartaal van dit jaar zien verdrievoudigen tot 10,4 miljard dollar, omgerekend 9,8 miljard euro. De resultaten werden gestuwd door hogere onlineverkopen, clouddiensten en advertentie-inkomsten, werd dinsdag bekend.
anp
dinsdag 30 april 2024 om 22:56
Afbeelding
beeld anp

De omzet bedroeg 143,3 miljard dollar vergeleken met 127,4 miljard dollar in het eerste kwartaal van vorig jaar. Daarbij nam de omzet uit advertenties met bijna een kwart (24 procent) toe. De cloudtak groeide met 17 procent, de grootste toename in een jaar. De resultaten waren boven de verwachtingen van marktkenners.

Amazon deed de laatste jaren grote investeringen in AI-toepassingen. Het concern verwacht dat ze tientallen miljarden aan inkomsten zullen genereren in de komende jaren. Het bedrijf verwacht echter wel dat de omzet in het huidige tweede kwartaal minder hard groeit. Bedrijven die in de kosten snijden, zullen naar verwachting weinig uitgeven aan de clouddiensten van de onderneming.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Animatiestudio Pixar schrapt veel banen om kosten te besparen

Pixar Animation Studios, bekend van succesvolle animatiefilms als Toy Story en Finding Nemo, gaat ongeveer 175 banen schrappen, ofwel circa 14 procent van het totale personeelsbestand.

Afbeelding

CPB: meer koopkracht, lager tekort door coalitieplannen

De plannen uit het hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB leiden per saldo tot een lichte verbetering van de overheidsfinanciën en een iets hogere koopkracht. Dat meldt het Centraal Planbureau (CPB) dat de plannen heeft geanalyseerd.

Afbeelding

Ombudsman zet vraagtekens bij wegbezuinigen ambtenaren

Het voornemen van de nieuwe coalitie om te bezuinigen op de rijksoverheid strookt volgens de Nationale ombudsman niet met zijn advies om meer persoonlijk contact met burgers op te zoeken.

Afbeelding

Kleine min voor AEX, laadpalenmaker Alfen keldert na cijfers

De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met een kleine min de handel uitgegaan. Bij de bedrijven op het Damrak was de producent van laadpalen en systemen voor het elektriciteitsnet Alfen een opvallende daler na bekendmaking van cijfers die negatief werden ontva..

Afbeelding

Koningspaar naar Frankrijk voor herdenking D-Day

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan begin volgende maand naar Frankrijk voor de internationale herdenking van D-Day. Ook minister-president Mark Rutte en minister van Defensie Kajsa Ollongren zijn erbij, heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.

Afbeelding

Rusland oefent met gebruik tactische kernwapens dicht bij Oekraïne

De Russische strijdkrachten zijn naar eigen zeggen 'niet ver van Oekraïne' begonnen met oefeningen voor het praktische gebruik van tactische kernwapens.