VS kondigen onderdeel nieuw militair hulppakket Oekraïne aan

Nieuws
De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin heeft vrijdag 6 miljard dollar aan nieuwe militaire hulp voor Oekraïne aangekondigd. Het gaat onder meer om munitie, antidronesystemen en ondersteuning voor onderhoud van militair materieel.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 20:05
Afbeelding
beeld anp

De levering is onderdeel van een groter hulppakket voor Oekraïne ter waarde van 61 miljard dollar, dat eerder deze week door het Amerikaanse parlement werd goedgekeurd. Woensdag kondigden de Amerikanen al de levering van een pakket ter waarde van 1 miljard dollar aan.

In tegenstelling tot het woensdag aangekondigd pakket, dat wapens bevatte die uit Amerikaanse voorraden worden gehaald, zal de jongste hulp worden verkregen van de defensie-industrie. Dat betekent dat het langer zal duren voordat het materieel op het slagveld arriveert.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

VN-experts kritisch op terugdraaien veroordeling Weinstein

Experts van de Verenigde Naties hekelen dat een veroordeling van de voormalige filmproducent Harvey Weinstein is teruggedraaid. Het rechtelijke besluit gaat gepaard met een 'verontrustende boodschap' aan vrouwen die seksueel zijn misbruikt.

Afbeelding

Werkgeversorganisaties staan achter regulering arbeidsmigratie

Werkgevers zien graag dat de 'uitwassen met arbeidsmigranten met wortel en tak worden uitgeroeid' en dat malafide ondernemers 'hard worden aangepakt door de inspectie'.

Afbeelding

Disney fors lager op Wall Street na bekendmaking kwartaalcijfers

De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag hoger geopend, na plussen een dag eerder. De aandacht van beleggers op Wall Street ging onder meer uit naar de kwartaalcijfers van entertainment- en mediaconcern Walt Disney.

Afbeelding

Zeeland staat vergassen ganzen uit natuurgebieden toe

Ganzen in de Zeeuwse Natura 2000-gebieden lopen vanaf eind deze week het risico te worden gevangen en vergast. Het college van Gedeputeerde Staten heeft hier toestemming voor gegeven.

Afbeelding

Philips-topman ziet nog 'weg te gaan' na schikkingen in apneuzaak

Philips heeft een 'stevig fundament' gelegd om de problemen rond de apneu-apparaten achter zich te laten en de resultaten te verbeteren. Maar er is ook nog 'een weg te gaan', zei topman Roy Jakobs aan het begin van de aandeelhoudersvergadering van het medisch-technologische bed..

Afbeelding

VN-organisaties veroordelen Israëlische actie in Rafah

De humanitaire takken van de Verenigde Naties hebben de Israëlische acties in Rafah veroordeeld. Het Israëlische leger nam na een nacht vol bombardementen de Palestijnse kant van de grensovergang in.