Luister naar

Koning Charles pakt zijn werk weer op na kankerdiagnose: ‘Enorm dankbaar voor de goede wensen’

Nieuws
De Britse koning Charles hervat volgende week zijn publieke taken buiten de deur, meldt Buckingham Palace vrijdag. De koning legde zijn publieke werkzaamheden begin februari neer nadat hij had bekendgemaakt kanker te hebben en daarvoor behandeld te worden. Binnen de paleismuren bleef hij wel aan het werk.
redactie nd
vrijdag 26 april 2024 om 19:04
Het eerste werkbezoek brengt de koning aankomende dinsdag aan een kankerbehandelcentrum. Samen met koningin Camilla zal hij daar medisch specialisten en patiënten ontmoeten.
Het eerste werkbezoek brengt de koning aankomende dinsdag aan een kankerbehandelcentrum. Samen met koningin Camilla zal hij daar medisch specialisten en patiënten ontmoeten. beeld anp

Het eerste werkbezoek brengt de koning aankomende dinsdag aan een kankerbehandelcentrum. Samen met koningin Camilla zal hij daar medisch specialisten en patiënten ontmoeten. Het bezoek zal het eerste zijn in een reeks openbare bezoeken die de koning de komende weken zal afleggen, aldus het paleis.

Het paleis maakte vrijdag ook bekend dat koning Charles en koningin Camilla eind juni de Japanse keizer en keizerin ontvangen voor een staatsbezoek.

In de verklaring meldt Buckingham Palace ook dat de koning en koningin in de aanloop naar het 1-jarig koningschap van Charles ‘diep dankbaar’ zijn voor de vriendelijkheid en goede wensen die zij ‘tijdens de vreugden en uitdagingen’ in het afgelopen jaar van over de hele wereld hebben mogen ontvangen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Eerder werd gesproken over een bestand in ruil voor de vrijlating van gijzelaars in handen van Hamas, en dat alleen als ook Palestijnse gevangenen zouden vrijkomen.

Hamas accepteert voorstel voor een staakt-het-vuren in de Gazastrook

Hamas heeft Egyptische en Qatarese bemiddelaars laten weten dat de Palestijnse beweging hun voorstel voor een staakt-het-vuren in de Gazastrook heeft geaccepteerd. Hamas meldde dat in een verklaring.

Het eerste werkbezoek brengt de koning aankomende dinsdag aan een kankerbehandelcentrum. Samen met koningin Camilla zal hij daar medisch specialisten en patiënten ontmoeten.

Koning Charles pakt zijn werk weer op na kankerdiagnose: 'Enorm dankbaar voor de goede wensen'

De Britse koning Charles hervat volgende week zijn publieke taken buiten de deur. De koning legde zijn publieke werkzaamheden begin februari neer nadat hij had bekendgemaakt kanker te hebben en daarvoor behandeld te worden.

Afbeelding

Qatar: gevechtspauze en gevangenenruil beginnen vrijdag

Het Qatarese buitenlandministerie zegt dat de gevechtspauze tussen Hamas en Israël in Gaza vrijdag om 07.00 uur 's ochtends lokale tijd ingaat. De eerste gijzelaars die door Hamas worden vastgehouden zouden om 16.00 uur 's middags worden vrijgelaten.

Afbeelding

Hamas bevestigt deal Israël over bestand en vrijlating gijzelaars

Hamas heeft bevestigd dat er een akkoord is over een meerdaags bestand in de Gazastrook en de vrijlating van gevangenen en gijzelaars. Er zullen volgens de afspraken 150 Palestijnse gevangenen worden vrijgelaten.

Afbeelding

Polen naar de stembus na felle campagne

De Polen mogen na een felle campagne naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. De conservatieve partij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) lijkt voor de derde keer de grootste te worden.

Afbeelding

Meer dan 2000 doden in Afghanistan door aardbevingen

In Afghanistan is het dodental na de zware aardbevingen van zaterdag opgelopen tot 2053, meldt het ministerie van Rampen. Er zouden 9240 mensen gewond zijn.