Romelu Lukaku voor zijn 300ste, Bayer Leverkusen voor de geschiedenisboeken: dit staat op het spel in halve finale van Europa League

Romelu Lukaku en Xabi Alonso.© Getty Images

Club Brugge gaat donderdagavond in Firenze op zoek naar een plekje in de finale van de Conference League. Een kleine driehonderd kilometer verderop staat ook Romelu Lukaku (30) voor een mijlpaal.

ybw

87 voor Everton, 78 voor Inter, 41 voor Anderlecht, 42 voor Manchester United, 15 voor Chelsea, 17 voor West Bromwich Albion en intussen al 19 voor AS Roma: Romelu Lukaku kan donderdagavond niet alleen zijn 20ste goal van het seizoen maken, maar ook het 300ste clubdoelpunt in zijn carrière. Daarmee staat Big Rom in de top dertig van spitsen in de 21ste eeuw. Hij laat onder meer Carlos Tevez (291) en Neymar (296) achter zich. Radamel Falcao (307) en Wayne Rooney (313) heeft hij in het vizier.

Lukaku moest de voorbije drie competitiematchen met Roma wel missen nadat hij in de kwartfinales van de Europa League, tegen AC Milan, al na een halfuur naar de kant moest met een blessure aan het bovenbeen. Eerder deze week slot de Rode Duivel wel opnieuw aan bij de groepstraining. Volgens Italiaanse media zou Lukaku net op tijd klaar geraken voor de halve finales.

Roma zal Big Rom kunnen gebruiken, want de tegenstander donderdagavond luistert naar de naam Bayer Leverkusen. De ploeg van Xabi Alonso kroonde zich al tot kampioen van de Bundesliga en pakte daarmee de derde prijs in de clubgeschiedenis. Aangezien Leverkusen nog in de running is voor de Europa League én straks de Duitse bekerfinale speelt, kan het zijn prijzenaantal in één seizoen mogelijk meer dan verdubbelen. Leverkusen is dit seizoen overigens nog altijd ongeslagen. In zijn laatste drie wedstrijden speelde het wel drie keer gelijk en vermeed het een nederlaag pas in de allerlaatste minuten.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen