Ouders voor rechtbank voor mensonterende behandeling van 5 kinderen: “Ze moesten hun eigen uitwerpselen opeten”

© rr

Een koppel moet zich voor de correctionele rechtbank in Charleroi verantwoorden voor de foltering en mensonterende behandeling van hun vijf kinderen. De kinderen werden onder meer gedwongen om hun eigen uitwerpselen op te eten of flessen met alcohol leeg te drinken.

lla

Na een reeks ziekenhuisopnames en mensonterende behandelingen hadden de vijf kinderen van Christopher L. (27) en Gwendoline V. (29) er genoeg van en ze beschreven hun onwaarschijnlijke lijdensweg aan de jeugdbeschermingsdiensten. Wat de kinderen moesten doorstaan, tart elke verbeelding: ze waren allemaal ondervoed, kregen vaak enkel de schillen van gekookte ham toegestopt of moesten hun eigen uitwerpselen opeten. Om te drinken kregen ze urine, al dan niet van zichzelf, en flessen alcohol.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) waren lijfstraffen schering en inslag en werden de kinderen vaak urenlang opgesloten in hun kamer. Ook werden ze gedwongen om te knielen in de hoek met hun armen omhoog. Toen een van de meisjes tijdens deze straf haar behoefte deed omdat ze het niet langer kon volhouden, werd ze door haar vader gedwongen om haar uitwerpselen op te eten.

Papfles

Maaltijden kregen de kinderen niet. Vaak moesten ze overleven op alleen wat kaasrandjes en schillen van gekookte ham. De honger was zo groot dat ze zelfs broodjes van leeftijdsgenootjes op school stalen.

En het jongste kind? Dat kreeg papflessen gevuld met alcohol of urine voorgeschoteld. Een ander kind verklaarde dat ze het bewustzijn verloor in bad toen een van haar ouders haar probeerde te verdrinken. Het kind werd toen overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. En dat lijden is volgens de juridische voogd van de kinderen voldoende om de ouders te vervolgen voor foltering. Als gevolg daarvan zou de correctionele rechtbank de zaak moeten doorverwijzen naar het hof van assisen.

De rechtbank zal op 17 oktober beslissen of de zaak al dan niet wordt doorverwezen. De kinderen werden inmiddels ondergebracht bij verschillende pleeggezinnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen