Rode Kruis opent Giro 881 voor slachtoffers conflicten wereldwijd

Nieuws
Het Rode Kruis heeft Giro 881 geopend voor donaties om hulpverleners en slachtoffers wereldwijd te ondersteunen. Volgens de hulporganisatie zijn op dit moment tientallen miljoenen mensen slachtoffer van gewapende conflicten. ‘Van Soedan tot Gaza, van Oekraïne tot Congo; maanden en jaren van aanhoudend conflict zorgen voor diepe fysieke en mentale wonden. Het Rode Kruis is er voor deze slachtoffers, maar heeft daarbij veel meer hulp nodig.’
anp
donderdag 2 mei 2024 om 07:18
Afbeelding
beeld anp

De druk op hulpverleners en financiële middelen neemt door de omvang van het leed hard toe. ‘De situatie zorgt wereldwijd voor problemen op het gebied van huisvesting, medische zorg, voedsel en mentale ondersteuning’, legt directeur Harm Goossens uit. Er is vooral behoefte aan basismiddelen voor medische ondersteuning en geld voor psychosociale steun, zoals medicijnen, operatiekits en materialen voor sport en spel die gebruikt kunnen worden bij revalidatie en als therapie voor kinderen die traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt.

Snelheid is volgens het Rode Kruis erg belangrijk bij de ondersteuning van slachtoffers en hulpverleners. Hoe eerder mensen in nood geholpen worden, hoe sneller ze weer kunnen functioneren en op hun beurt anderen kunnen ondersteunen, stelt de organisatie. ‘Het is dus van groot belang dat wij hen zo snel mogelijk hulp bieden’, zegt Goossens. ‘Elke euro telt dus - en geld is misschien wel meer nodig dan ooit.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Omzet detailhandel hoger door stijgende prijzen en meer verkopen

De omzet van de Nederlandse detailhandel is in de eerste drie maanden van dit jaar met bijna 4 procent toegenomen vergeleken met een jaar eerder. Winkeliers zagen het aantal verkochte producten gemiddeld met 3,1 procent stijgen.

Afbeelding

Eerste trucks rijden over Amerikaanse drijvende weg naar Gaza

De eerste vrachtwagens met hulpgoederen zijn vrijdagochtend rond 09.00 (08.00 uur Nederlandse tijd) via de tijdelijke drijvende haven aangekomen in Gaza. De trucks hebben humanitaire hulpmiddelen aan boord, meldt de Amerikaanse krijgsmacht.

Afbeelding

AEX koerst af op lager begin na recente recordstanden

De AEX-index op het Damrak lijkt vrijdag lager te beginnen aan de laatste handelsdag van de week. Eerder deze week tikte de hoofdindex nog nieuwe recordstanden aan door de toenemende hoop op renteverlagingen door de centrale banken.

Afbeelding

ABN AMRO verkoopt belang in Franse levensverzekeraar

ABN AMRO verkoopt haar belang in de levensverzekeraar Neuflize Vie, een Frans bedrijf dat voor 60 procent in handen is van de Nederlandse bank.

Afbeelding

Vliegen wordt volgens ING-rapport voorlopig alleen maar duurder

Vliegen wordt voorlopig alleen maar duurder, waarschuwt ING in een net verschenen rapport. Luchtvaartmaatschappijen kampen met een tekort aan vliegtuigen, arbeidskrachten en reserveonderdelen waardoor ze niet kunnen voldoen aan de groeiende vraag.

Afbeelding

Langverwachte game GTA VI verschijnt eind 2025

Grand Theft Auto VI, het nieuwste deel in de succesvolste gameserie van ontwikkelaar Rockstar Games, wordt in de herfst van 2025 uitgebracht. Dat heeft Take-Two Interactive, het moederbedrijf van Rockstar, bekendgemaakt.