Maximo Ibarra wordt nieuwe topman KPN

Nieuws
Topman Eelco Blok vertrekt volgend jaar bij KPN. Hij zal worden opgevolgd door Maximo Ibarra, heeft het telecombedrijf aangekondigd.
anp
zaterdag 21 oktober 2017 om 03:00
Maximo Ibarra wordt nieuwe topman KPN
Maximo Ibarra wordt nieuwe topman KPN nd

Den Haag

Blok werkt al jaren voor KPN en is er sinds 2011 de hoogste baas. Hij vindt het nu tijd voor wat anders. Blok maakt zijn tweede termijn als bestuursvoorzitter nog af en draagt bij de aandeelhoudersvergadering op 18 april 2018 het stokje over.

Blok wordt bij KPN geroemd om zijn ‘persoonlijke gedrevenheid’. ‘Bovendien heeft Eelco door middel van een aantal slimme acquisities belangrijke innovatie van buiten naar KPN gehaald’, benadrukt president-commisssaris Duco Sickinghe. Bloks opvolger Ibarra gaf hiervoor leiding aan het Italiaanse telecombedrijf Wind. Volgens Sickinghe is hij een ‘dynamische leider’ en tevens een ‘echte klantenman’.

Wind is onder hem gefuseerd met H3G waarmee met Wind Tre een grote aanbieder van mobiele en vaste diensten in de Italiaanse markt ontstond. Wind Tre bedient meer dan 30 miljoen mobiele klanten en is goed voor een jaarlijkse omzet van ongeveer 6,5 miljard euro.

Voorafgaand aan zijn benoeming wordt Ibarra vanaf 15 januari als adviseur aangesteld ‘om een soepele overgang te bewerkstelligen’. <

politicoloog en econonoom

naam:Maximo Ibarra.

leeftijd: 48 jaar.

nationaliteit:Colombiaans en Italiaans.

talen:Engels, Italiaans en Spaans.

gezin:Getrouwd, één dochter.

beloning:Basissalaris van 935.000 euro per jaar. Daar komt een korte- en langetermijn variabele beloningsregeling bij. Als compensatie voor zijn beschikbaarheid en diensten in de periode tot zijn benoeming ontvangt hij eenmalig 200.000 euro in contanten en 200.000 euro in aandelen.

opleiding:Politicologie en economie aan de Universiteit van Rome. Ook heeft Ibarra verschillende postdoctorale opleidingen gevolgd bij vooraanstaande academische instellingen als de London Business School, INSEAD, Singularity University, STOA’ Business school.

carrière: Werkt bij het Italiaanse Wind Telecommunications, vanaf 2012 als topman. Gaf als bestuurder leiding aan de integratie van Wind Tre. Werkte eerder voor Benetton, Fiat en DHL.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Expats in Eindhoven spelen cricket in een park. Sinds 1 januari is een gunstige fiscale regeling voor expats versoberd. Het kabinet is bezig met plannen om bedrijven als ASML voor de regio te behouden.

Is het terecht dat bedrijven klagen over Nederland? 'Je hoort maar één kant van het verhaal'

Het kabinet doet z'n best ASML en andere bedrijven in Nederland te houden. Is Nederland voor bedrijven onaantrekkelijk geworden? Of moeten we klachten daarover met een korrel zout nemen?

De Tata-staalfabriek in IJmuiden deze week vanbinnen.

Kabinet zet in op vergroeningsplan voor Tata, dat schatkist tot 2,5 miljard kan kosten

Tata Steel moet blijven bestaan en het kabinet wil op korte termijn met het bedrijf om de tafel om afspraken te maken over versnelde vergroening. Dat mag 2,5 miljard euro kosten.

Het is niet per se moeilijk om zonder makelaar een huis te kopen of verkopen, zegt Hans André de la Porte van de Vereniging Eigen Huis.

Zonder makelaar een huis (ver)kopen: hoe doe je dat? 'Een makelaar is geen tovenaar'

Een huis kopen of verkopen zonder makelaar scheelt kosten. Maar het vraagt ook meer van kopers en verkopers. Hoe pak je dat aan en waar moet je op letten?

Algemeen directeur en medeoprichter van Roetz Tiemen ter Hoeven in de werkplaats in Amsterdam-Noord waar de sociale onderneming op duurzame wijze fietsen een tweede leven biedt.

Roetz bouwt hippe nieuwe fietsen door onderdelen te 'oogsten' van wegroestende wrakken

Waar veel oude of kapotte fietsen een lot op de schroothoop beschoren is, krijgen deze bij Roetz een nieuw leven. Zo repareert de sociale onderneming onder andere ov-fietsen van NS, met ‘geoogste’ onderdelen uit andere rijwielen.

Tjerk 't Lam en zijn vrouw Lydia in Plus-filiaal Bieshof in Dordrecht. Aanstaande maandag krijgt de winkel een nieuwe eigenaar. Zonder koopzondag ziet de ondernemer geen perspectief op lange termijn.

Tjerk stopt met zijn supermarkt, omdat hij niet op zondag open wil. 'Alles jaagt steeds meer door'

De christelijke ondernemer Tjerk ‘t Lam uit Dordrecht ziet geen toekomst meer voor zijn supermarkt zonder open te gaan op koopzondagen. Daarom stopt hij. Principieel was dat geen lastig besluit, zegt hij, maar emotioneel wel.

Gedupeerden met protestborden demonstreren op het terrein van verzekeraar Achmea. ‘Terugkijkend had klanten niet zo veel leed toegebracht mogen worden.’

De woekerpolis was het grootste financiële schandaal ooit. Kan zoiets weer gebeuren?

Met de laatste grote schikkingen in zicht, loopt de woekerpolisaffaire na dertig jaar ten einde. Hoe kon het ‘grootste financiële schandaal uit de Nederlandse geschiedenis’ zo ontsporen? En kan het weer gebeuren?