Moeizame ochtendspits: zes auto’s botsen op Brusselse binnenring, meer dan uur aanschuiven

© Photo News

Het was dinsdagochtend een moeizame ochtendspits op de Brusselse binnenring. Zes personenwagens raakten even na 6 uur ter hoogte van Grimbergen betrokken bij een ongeval. Het was rond 7 uur al meer dan een uur filerijden. Ondertussen is de rijbaan wel al een tijdje vrij, maar het duurde lang voordat de files werden weggewerkt.

mtm, lej

Op de Brusselse binnenring R0 waren een tijdlang twee rijstroken versperd na het ongeval. Drie bestuurders konden hun wagen aan de kant zetten, maar de drie andere voertuigen moesten worden getakeld. “Intussen is de weg vrijgemaakt, maar het verkeer moet rekening houden met ernstige vertragingen”, aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum rond kwart voor acht. Bij het ongeval raakte ook één persoon gewond.

Rond 7.15 uur was de verliestijd al opgelopen tot een uur. “Mensen die op de ring toekomen vanuit de richting Gent, moesten daar nog eens een uur bijtellen”, aldus Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum. De files lossen op, maar de opgebouwde hinder zal nog de hele spits aanslepen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook op de E313 richting Antwerpen was het aanschuiven. Door een ongeval met twee bestelwagens en een personenwagen ter hoogte van Ranst was het ook daar rond 7 uur al een uur filerijden. Het verkeer moest er tijdelijk over de busstrook, maar de weg is intussen vrijgemaakt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen