Twee Oekraïeners doodgestoken in Duitsland, een Rus aangehouden

Nieuws
Twee mannen uit Oekraïne zijn zaterdag neergestoken op het terrein van een winkelcentrum in Murnau am Staffelsee, in de Duitse deelstaat Beieren. Beide slachtoffers zijn omgekomen. De politie heeft een 57-jarige Rus als verdachte aangehouden.
anp
zondag 28 april 2024 om 02:04
Afbeelding
beeld anp

De slachtoffers, een 23-jarige en 36-jarige man uit Oekraïne, werden rond 17.15 uur aangevallen voor een kruidenierswinkel in het Duitse plaatsje met ongeveer 12.000 inwoners. De oudste van de twee stierf ter plekke aan zijn verwondingen, de andere man korte tijd later in het ziekenhuis. De dader vluchtte, maar werd na een klopjacht in zijn woning aangehouden.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het steekincident. Of de drie mannen elkaar kenden, is onduidelijk. ‘We staan nog helemaal aan het begin van het onderzoek’, laat een politiewoordvoerder weten.

Rusland viel ruim twee jaar geleden Oekraïne binnen. Of de steekpartij daar iets mee heeft te maken, is nog onbekend.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Man overleden op Marconiplein Rotterdam, politie vermoedt misdrijf

Een man is zondagochtend rond 06.00 uur onder verdachte omstandigheden overleden op het Marconiplein in het westen van Rotterdam. De politie vermoedt een misdrijf.

Afbeelding

Lente nooit vroeger begonnen dan dit jaar

Nog nooit eerder is de lente vroeger begonnen dan dit jaar. De gemiddelde temperatuur over februari, maart en april is uitgekomen op 9,3 graden. Niet eerder in de afgelopen ruim driehonderd jaar was het zo warm.

Afbeelding

Zuid-Korea trekt miljarden uit voor versterking chipindustrie

Zuid-Korea trekt omgerekend 6,8 miljard euro uit om de cruciale chipindustrie van het land te versterken, zegt minister van Financiën Choi Sang-mok.

Afbeelding

Songfestivalwinnaar wil niets zeggen over Joost Klein

De Zwitserse songfestivalwinnaar Nemo wil niet reageren op het voorval met Joost Klein. De artiest weet daar naar eigen zeggen te weinig vanaf, zei hen tijdens de persconferentie na de finale van het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö.

Afbeelding

VS proberen Israël van grote aanval op Rafah af te houden

De Verenigde Staten proberen met gevoelige informatie over Hamas Israël ervan te weerhouden om een grote aanval op Rafah in het zuiden van de Gazastrook uit te voeren. Dat schrijft The Washington Post op basis van vier anonieme bronnen.

Afbeelding

CdK Friesland: ik hoop dat Joost Klein volgend jaar weer meedoet

Arno Brok, de commissaris van de Koning in de provincie Friesland, pleit ervoor Joost Klein volgend jaar weer namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival te sturen. Dat zei hij in het radioprogramma Met Het Oog Op Morgen.