Dalende iPhone-verkopen bezorgen Apple krimpende omzet

Nieuws
Apple heeft in de eerste drie maanden van 2024 een lagere omzet geboekt, wat vooral te wijten was aan dalende verkopen van de iPhone. De smartphone van het Amerikaanse concern kreeg onder andere op de Chinese markt concurrentie van Huawei.
anp
donderdag 2 mei 2024 om 23:03
Afbeelding
beeld anp

De omzet uit de verkoop van iPhones daalde met zo’n 10 procent. Ook van andere bekende apparaten als de Mac en de iPad verkocht Apple minder. Dankzij groei van de dienstentak, verantwoordelijk voor bijvoorbeeld Apple Pay en de App Store, wist het concern de omzetkrimp te beperken.

De omzet over het tweede kwartaal van Apples gebroken boekjaar kwam uit op 90,8 miljard dollar (84,7 miljard euro), 4 procent minder dan een jaar eerder. De nettowinst daalde zo’n 2 procent tot 23,6 miljard dollar.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Minister Helder 'enorm teleurgesteld' dat Brazilië WK mag houden

Conny Helder baalt dat niet Nederland, België en Duitsland maar Brazilië het WK vrouwenvoetbal in 2027 mag houden. 'Ik ben enorm teleurgesteld. Dat was een zwaar bericht vanochtend', zei ze vrijdag tegen parlementaire journalisten.

Afbeelding

Boeren krijgen onder nieuwe coalitie minder geld, zegt Adema

De beoogde coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB zet juist minder geld voor boeren opzij dan het huidige kabinet van plan was, zegt demissionair landbouwminister Piet Adema.

Afbeelding

Zitting over Gaza in Den Haag korte tijd onderbroken om protest

De zaak voor het Internationaal Gerechtshof (ICJ) rond de Israëlische operatie in Rafah is korte tijd onderbroken geweest door een protest. Dat gebeurde tijdens een slotwoord van het verdedigingsteam van Israël.

Afbeelding

Jetten ziet klimaatdoelen onder nieuwe coalitie uit beeld raken

De klimaatdoelen raken uit beeld met het hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB, zegt demissionair klimaatminister Rob Jetten. 'Er wordt beknibbeld op het klimaatgeld. Een eerlijke prijs op vervuiling door bedrijven wordt weer teruggedraaid.

Afbeelding

AfD-politicus loopt hoofdwond op bij aanval met asbak

Een regionale parlementariër van Alternative für Deutschland (AfD) is in de nacht van donderdag op vrijdag aangevallen met een asbak. De politicus heeft daarbij een hoofdwond opgelopen.

Afbeelding

RTL Group en DPG Media willen overname doorzetten

RTL Group en DPG Media willen de overname voortzetten. Dat laten de bedrijven in een verklaring weten aan het ANP, in reactie op het nieuws dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) meer onderzoek nodig heeft naar de gevolgen van de voorgenomen overname van RTL Nederland do..