Celstraf voor frauderende pakketbezorgster

Nieuws
De rechtbank in Leeuwarden heeft een celstraf van dertig maanden, waarvan twaalf voorwaardelijk, opgelegd aan een frauderende pakketbezorgster. De 27-jarige Miranda W. uit het Friese Sint Jacobiparochie verduisterde duizenden euro’s in haar dienstbetrekking als pakketbezorgster van DHL en een koeriersdienst die werkte voor Post NL.
anp
dinsdag 30 april 2024 om 14:01
Afbeelding
beeld anp

W. bestelde tussen september 2022 en juli van vorig jaar 137 keer goederen als haarverzorgingsproducten, schoenen en kleding op naam van mensen met dezelfde achternaam die ze op internet vond. De pakketten liet ze vervolgens sturen naar een pakketpunt, vanwaar ze deze zelf meenam. De goederen hadden een gezamenlijke waarde van 16.740 euro. Het grootste deel van de producten verkocht ze via Facebook en Vinted.

De rechtbank stelde dat de vrouw ‘op grote en grove schaal’ het vertrouwen schaadde dat werkgevers in hun werknemers hebben en zich daarnaast niet bekommerde om de slachtoffers die de dupe waren van de identiteitsfraude. ‘Ze ging geraffineerd en gewetenloos te werk.’ De vrouw wordt door haar autismespectrumstoornis en persoonlijkheidsstoornis door de rechtbank verminderd toerekeningsvatbaar geacht.

De vrouw liep nog in twee proeftijden als gevolg van soortgelijke gepleegde delicten in het verleden en moet daarom naast de opgelegde celstraf in deze zaak nog eens 817 dagen extra de gevangenis in.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Brussel dreigt Microsoft te beboeten om niet leveren informatie

De Europese Commissie dreigt Microsoft te beboeten als het techconcern niet snel bepaalde documenten overhandigt voor een onderzoek naar de AI-gerelateerde risico's van zoekmachine Bing.

Afbeelding

Leger Israël vindt lichamen drie gijzelaars, onder wie Shani Louk

Het Israëlische leger heeft de lichamen van drie gegijzelden teruggevonden in de Gazastrook. Het gaat om Shani Louk, Amit Bouskila en Yitzhak Gelerenter, die alle drie op een festival in Israël waren toen Hamas op 7 oktober vorig jaar aanviel.

Afbeelding

Poetin en Zelensky zien weinig in wapenstilstand tijdens Spelen

Een staakt-het-vuren tijdens de Olympische Spelen tussen Oekraïne en Rusland zal er niet snel van komen. Het idee komt uit de koker van de Franse president Emmanuel Macron en ook de Chinese president Xi Jinping heeft het geopperd.

Afbeelding

Leger Israël meldt hevigste gevechten in Noord-Gaza sinds oktober

Het Israëlische leger noemt de onlangs hernieuwde gevechten in de noordelijke stad Jabalia in Gaza 'misschien wel de hevigste' sinds het uitbreken van de oorlog op 7 oktober.

Afbeelding

Demonstranten verlaten binnenplaats Oudemanhuispoort

De demonstranten die eerder vrijdagmiddag de binnentuin van de Oudemanhuispoort van de Universiteit van Amsterdam hadden bezet met een paar tenten, hebben het terrein weer verlaten. Wel kondigden de demonstranten aan later terug te komen. 'Dit is nog niet het einde.

Afbeelding

UvA doet aangifte tegen betogers, spreekt van intimiderende sfeer

De Universiteit van Amsterdam doet aangifte tegen de demonstranten die vrijdag aan het einde van de middag actie voeren bij de Oudemanhuispoort. Zij hebben zich volgens de universiteit schuldig gemaakt aan huisvredebreuk en erfvredebreuk.