Schoenenwinkelketen Sacha sluit winkels en richt zich op online

Nieuws
Schoenenwinkelketen Sacha sluit de meeste winkels en gaat zich voornamelijk richten op de onlineverkoop. De keten heeft last van "aanzienlijke kostenstijgingen die het traditionele verdienmodel voor retail in het algemeen uitdagen", meldt een woordvoerster van moederbedrijf Termeer Groep na berichtgeving door Hart van Nederland.
anp
dinsdag 30 april 2024 om 14:11 aangepast 16:07
Afbeelding
beeld anp

Ook shoppen de klanten van Sacha volgens haar steeds vaker online. De zegsvrouw laat weten dat een aantal fysieke locaties blijft bestaan. Hoeveel en welke winkels dit zijn is volgens haar nog niet bekend. Sacha heeft 32 winkels, waarvan 28 in Nederland. In totaal werken er 180 mensen bij Sacha.

Winkelmedewerkers van Sacha raken hun baan volgens de woordvoerster niet kwijt. Het personeel gaat werken in winkels van de andere merken van Termeer Groep. Het bedrijf is ook de eigenaar van kledingwinkelketen Sissy-Boy en schoenenwinkelketen Manfield.

Kosten flink gestegen

De kosten voor loon, het huren van de panden, energie en de gemeentelijke lasten zijn flink gestegen, meldt de woordvoerster. "Dit geldt voor de retail in het algemeen, maar daarnaast zien wij een bovengemiddelde verschuiving voor Sacha naar online. Dat maakt de optelsom voor onze strategische keuze."

Sacha en Manfield werden vier jaar geleden failliet verklaard in België. Enkele dagen na het uitspreken van het faillissement was volgens het moederbedrijf een principeakkoord bereikt met de curatoren over een eventuele doorstart met de aandeelhouders van de Termeer Groep. Een woordvoerster van Termeer zei dat de retail in België het al jaren zwaar had door de opkomst van online winkelen en dat de coronamaatregelen daarbovenop voor "uitdagende marktomstandigheden" zorgden. Het faillissement trof de Nederlandse onderdelen niet.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vliegtuig moet omkeren voor voorzorgslanding op Schiphol

Een vliegtuig van KLM dat was opgestegen vanaf Schiphol moest maandagavond omkeren en op datzelfde vliegveld landen. De voorzorgslanding van de vlucht naar Glasgow was om een technisch mankement, meldt een woordvoerster van KLM.

Afbeelding

Separatisten Nieuw-Caledonië weigeren barricades te verwijderen

De internationale luchthaven van het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is maandag gesloten gebleven, omdat separatisten weigerden de wegversperringen op te heffen die de Pacifische archipel al een week lang lamleggen.

Afbeelding

AI-chipbedrijf Nvidia hoger op Wall Street in aanloop cijfers

Nvidia, 's werelds belangrijkste producent van chips voor kunstmatige intelligentie (AI), stond maandag bij de winnaars op de aandelenbeurzen in New York in aanloop naar de kwartaalcijfers die woensdag worden gepubliceerd.

Afbeelding

Schip dat brug in Baltimore vernielde naar haven gesleept

Het vrachtschip dat bijna twee maanden geleden tegen een brug in de Amerikaanse stad Baltimore aanvoer, is maandag weer vlotgetrokken en terug naar de haven gesleept.

Afbeelding

Oud-minister van Defensie Hennis aan de slag voor VN in Libanon

Jeanine Hennis-Plasschaert, oud-minister van Defensie, is benoemd tot Speciaal Coördinator voor de Verenigde Naties in Libanon. Dat heeft VN-topman António Guterres maandag bekendgemaakt. Deze functie werd eerder onder anderen vervuld door Sigrid Kaag.

Afbeelding

Witte Huis: Iraanse president Raisi had bloed aan zijn handen

De zondag bij een helikoptercrash omgekomen Iraanse president Ebrahim Raisi had 'bloed aan zijn handen', omdat hij extremistische groeperingen in de regio steunde. Dat zei de Witte Huis-woordvoerder op het gebied van nationale veiligheid John Kirby.