Charles spreekt met kankerpatiënten bij eerste werkbezoek

Nieuws
Koning Charles heeft tijdens zijn eerste werkbezoek sinds in februari kanker bij hem werd vastgesteld, gesproken met andere kankerpatiënten. In het University College Hospital Macmillan Cancer Centre in Londen ontmoette hij de patiënten en hun families. Ook kreeg de koning een korte rondleiding.
anp
dinsdag 30 april 2024 om 14:24
Afbeelding
beeld anp

Op beelden van het bezoek is te zien dat de koning (75) een jonge man in een stoel een hand geeft. Ook kreeg hij van de hoofdarts van het kankerbehandelcentrum meer uitleg over een CT-scanner. In de centrale hal van het ziekenhuis begroette de koning personeelsleden van het ziekenhuis.

Na afloop van het bezoek, dat ongeveer een half uur duurde, kregen koning Charles en koningin Camilla bloemen van een groep kinderen die hen buiten bij de uitgang stond op te wachten.

De koning leek in goeden doen tijdens het bezoek. Bij aankomst zwaaide hij opgewekt naar de aanwezigen. Op beelden is te zien dat in het ziekenhuis werd gelachen. Met het bezoek wilde de koning het belang van het in een vroeg stadium opmerken van kanker onderschrijven. De kans op een succesvolle behandeling is daardoor groter.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Biden: offensief van Israël in Gaza is geen genocide

De Amerikaanse president Joe Biden ontkent dat het Israëlische offensief in Gaza genocidaal is. 'Wat er gebeurt is geen genocide, dat verwerpen wij', zei hij maandag in het Witte Huis tijdens een evenement van de Jewish American Heritage Month.

Afbeelding

Zelensky: hulp uit het Westen bij versterken luchtafweer is traag

Volgens Volodymyr Zelensky heeft Oekraïne dringend meer luchtafweersystemen en straaljagers nodig, maar 'mist het vrije Westen snelheid in deze twee kwesties'. Dat zei de Oekraïense president maandag in zijn dagelijks videotoespraak.

Afbeelding

Aantal nieuwe studenten verpleegkunde fors gedaald na piek

De aantallen nieuwe studenten verpleegkunde zijn, na een piek in de belangstelling twee jaar eerder, zowel in het mbo als het hbo fors gedaald.

Afbeelding

Vliegtuig moet omkeren voor voorzorgslanding op Schiphol

Een vliegtuig van KLM dat was opgestegen vanaf Schiphol moest maandagavond omkeren en op datzelfde vliegveld landen. De voorzorgslanding van de vlucht naar Glasgow was om een technisch mankement, meldt een woordvoerster van KLM.

Afbeelding

Separatisten Nieuw-Caledonië weigeren barricades te verwijderen

De internationale luchthaven van het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is maandag gesloten gebleven, omdat separatisten weigerden de wegversperringen op te heffen die de Pacifische archipel al een week lang lamleggen.

Afbeelding

AI-chipbedrijf Nvidia hoger op Wall Street in aanloop cijfers

Nvidia, 's werelds belangrijkste producent van chips voor kunstmatige intelligentie (AI), stond maandag bij de winnaars op de aandelenbeurzen in New York in aanloop naar de kwartaalcijfers die woensdag worden gepubliceerd.