Stadscentra stromen langzaam vol voor koningsnachtfeesten

Nieuws
In een aantal grote steden stromen de straten en pleinen langzaam vol voor de vieringen in aanloop naar Koningsdag. In Utrecht was het al vroeg druk door de vrijmarkt die aan het begin van vrijdagavond startte.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 22:25
Afbeelding
beeld anp

‘Het is te druk op meerdere evenementenpleinen in de stad’, meldt de gemeente rond 21.30 uur. De Neude is halverwege vrijdagavond vol. ‘Voorkom dat je voor een afgesloten plein staat en ga bijvoorbeeld naar het Domplein’, zo luidt het advies.

Ook de grote Markt in Den Haag, waar het muziekfeest The Life I Live is, loopt langzaam vol. Tassen van bezoekers worden uit voorzorg gecontroleerd bij de ingangen van het terrein, ziet een ANP-verslaggever.

Amsterdam

De Haagse burgemeester Jan van Zanen was al vroeg in de avond aanwezig op feest. Hij wilde niet zeggen of er verscherpte veiligheidsmaatregelen zijn. ‘Ik ga daar niks over zeggen. We zijn voorbereid op alle scenario’s en reken maar dat politie, boa’s en de gemeente voorbereid zijn.’

In de cafés in de Amsterdamse Jordaan is het vrijdagavond gezellig druk, maar nog niet vol, zegt een ANP-verslaggever die ter plaatse is. Het drukst was het bij de bekende plekken als café Nol en Blaffende Vis, daar kwam het publiek rond 20.00 uur al moeilijk door de menigte heen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Demonstranten op bezet terrein UvA houden zich stil

De demonstranten op het bezette terrein van de Universiteit van Amsterdam (UvA) proberen geen geluidsoverlast te veroorzaken. Mensen proberen elkaar stil te houden zodat de politie niet hoeft op te treden tegen geluidsoverlast.

Afbeelding

Rutte raakt enige rivaal niet kwijt in race om NAVO-topbaan

Mark Rutte raakt zijn enige rivaal in de race om het NAVO-leiderschap niet kwijt. De Roemeense president Klaus Iohannis benadrukte dat hij zich niet terugtrekt, hoewel vrijwel alle NAVO-lidstaten zich inmiddels achter de demissionaire premier hebben geschaard als opvolger van s..

Afbeelding

Ook na weer dag onderhandelen nieuw kabinet nog niet in zicht

Na opnieuw een lange dag van onderhandelingen is een kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB nog steeds niet in zicht. Of ze er met zijn vieren uitkomen, blijft wellicht tot 15 mei onzeker, zeiden de informateurs Elbert Dijkgraaf en Richard van Zwol na afloop van de besprekingen tusse..

Afbeelding

Walt Disney keldert op Wall Street, ondanks winst streamingtak

Entertainment- en mediaconcern Walt Disney is dinsdag onderuit gegaan op de aandelenbeurzen in New York. Het bedrijf presenteerde zijn kwartaalresultaten waaruit naar voren kwam dat de streamingtak, waar Disney+ en Hulu onder vallen, voor het eerst winstgevend is.

Afbeelding

Openingsact songfestival toont Palestijns sjaaltje

De Zweedse zanger Eric Saade heeft tijdens de openingsact van de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival zijn steun betuigd aan Gaza. Tijdens zijn optreden droeg hij een Palestijns sjaaltje om zijn pols.

Afbeelding

FT: VS trekt vergunningen chipexport aan Chinese Huawei in

De Amerikaanse regering heeft de exportvergunningen van chipbedrijven Intel en Qualcomm ingetrokken. Hierdoor kunnen deze bedrijven niet langer chips leveren aan het Chinese techconcern Huawei.