Waasland-Beveren neemt youngster over van Westerlo

Waasland-Beveren heeft zijn selectie versterkt met Daan Heymans. De 18-jarige aanvallende middenvelder komt over van Westerlo en ondertekende een contract voor drie seizoenen op de Freethiel.

“Daan is een jonge Belgische speler met een goed gestalte. Hij heeft, ondanks zijn jeugdige leeftijd, al veel wedstrijden gespeeld op hoog niveau. Hij werd meermaals bekeken door onze scoutingscel en steeds heel positief beoordeeld”, legt Daniël Declerck, hoofdscout van Waasland-Beveren, donderdag uit op de teamwebsite. “Hij is rechtsvoetig, speelt op positie tien, brengt tempo in het spel door goede inspeelpasses en een goede vista. Hij heeft zeker veel potentieel!”

Heymans zette zijn eerste voetbalstapjes bij KSK Retie. Nadien doorliep hij de jeugdopleiding van KVC Westerlo. In 2016 ondertekende hij daar een profcontract en brak hij door in het eerste elftal. De middenvelder debuteerde als 17-jarige in de Jupiler Pro League. Na de degradatie bleef hij ook in de Proximus League voor Westerlo voetballen. Afgelopen seizoen was hij in 26 wedstrijden goed voor vier goals en een assist, met een hattrick tegen Lierse als hoogtepunt.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen