Nieuwe uitleenregels in de bib

De bibliotheek van Oudsbergen krijgt een nieuw gebruikersreglement. Dat komt er door de fusie en door de overschakeling naar een nieuw centraal softwaresysteem om materiaal uit te lenen en te reserveren.Vandaag, 23 januari gaat de bib in Opglabbeek weer open en is meteen ook het nieuwe dienstreglement van kracht.

RDR

“De bibliotheek in Opglabbeek was enkele dagen gesloten om de overschakeling naar dat nieuwe softwaresysteem te maken,” legt schepen Ilse Wevers uit “De bibliotheken in Meeuwen en Opglabbeek hanteerden verschillende gebruiksregels. We hadden dus nood aan een nieuw, gemeenschappelijk gebruikersreglement."

Je kan nu 20 materialen lenen per uitleenbeurt, ongeacht de soort van het materiaal. Je kan het materiaal 28 dagen lenen en één keer verlengen. Als je materiaal wil reserveren of wilt lenen uit een andere bibliotheek, dan is daar een kost aan verbonden. Bovendien geldt je lidmaatschap van de bib in Opglabbeek ook in de bib in Meeuwen en omgekeerd.

Het nieuwe reglement gaat in vanaf 23 januari in de vestiging van Opglabbeek en vanaf 28 maart in de vestiging van Meeuwen. Die data verschillen omdat de bibliotheken momenteel elk met een ander softwarepakket werken dat niet gelijktijdig kan omgeschakeld worden. Het volledige reglement is na te lezen op de website van de bibliotheek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer