© Shutterstock

Vrijwilliger stuurt ex-burgemeester van Maaseik dreigberichten: “Ik had anderhalve fles wodka op”

Maaseik -

Een 38-jarige Maaseikenaar riskeert 12 maanden cel omdat hij stomdronken vijf dreigberichten naar Jan Creemers (CD&V), ex-burgemeester van Maaseik, stuurde. “Ik kan een einde maken aan veel dingen. Ik hield van je maar nu niet meer”, klonk het. De dertiger was een vrijwilliger bij de stad.

Shauni Deferm

Op 13 februari 2023 kreeg Jan Creemers (CD&V), de voormalige burgemeester van Maaseik, vijf dreigberichten toegestuurd van een 38-jarige vrijwilliger bij de stad. De dertiger schreef dat hij Creemers waarschuwde omdat hij ‘zaken verpest had’. “Ik kan een einde maken aan veel dingen. Ik hield van je maar nu niet meer”, klonk het dreigend. De ex-burgemeester stapte naar de politie waardoor de dertiger zich dinsdagochtend voor de Tongerse rechter moest verantwoorden voor elektronische belaging.

Voormalig Maaseiks burgemeester Jan Creemers.© JEFFREY GAENS

Anderhalve fles wodka

De man vertelde dat hij helemaal geen slechte bedoelingen had. “Ik zat in een zeer moeilijke periode. Ik had net een enkelband gekregen en de deurwaarder had me alles afgepakt. Ik was kwaad op alles en iedereen”, klonk het. De man zou in die periode anderhalve fles wodka per dag gedronken hebben. “Maar een drankprobleem heb ik niet. Ik was gewoon emotioneel, alleen en veel aan het piekeren. Nu drink ik niets meer”, hield hij vol.

Dat de dertiger net Creemers viseerde, is volgens hem puur toeval. “Ik weet ook niet waarom ik hem stuurde. Ik heb nooit een probleem gehad met die man. Als vrijwilliger bij de stad, heb ik zelfs enkele avonden samen met hem doorgebracht. Het was fout om die berichten te verzenden.”

Effectieve celstraf

Volgens de Tongerse procureur is de dertiger niet aan zijn proefstuk toe. Zij wees op een geseponeerd dossier waarin hij een advocaat belaagde en een veroordeling voor het lastigvallen van een andere advocaat en een deurwaarder.

Omdat de man niet toegaf dat hij met een alcoholprobleem kampt, vroeg de Tongerse aanklager om hem geen voorwaarden op te leggen maar wel te veroordelen tot een effectieve straf van twaalf maanden en een geldboete van 400 euro. “Jammer, want er is duidelijk wel een probleem. Als hij drinkt, drinkt hij extreem veel”, sprak de aanklager. De voormalige burgemeester vraagt via zijn raadsman een schadevergoeding van 500 euro.

Vonnis volgt op 14 mei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer