Cornet-bier in herbruikbare minikratjes met statiegeld bij Carrefour

© BELGA

Naast de grote kratten voor meestal 24 flesjes bier zullen na de zomer in de winkelrekken ook herbruikbare minikratten voor zes biertjes verschijnen. Consumenten zullen de verpakkingen met statiegeld kunnen inleveren via leeggoedautomaten. Het gaat om een project van supermarktketen Carrefour en het biermerk Cornet van brouwerij De Hoorn.

mtm
Bron: BELGA

“Herbruikbare bierkratten zijn een van de oudste voorbeelden van een echt gesloten kringloopsysteem”, zegt Carrefour dinsdag in een persbericht. “Samen met herbruikbare flessen circuleert de verpakking tientallen jaren tussen brouwerijen, retailers en eindgebruikers.”

Het principe wordt nu toegepast op sixpacks Cornet-bier. De kratjes worden gemaakt door de Limburgse producent van herbruikbare verpakkingen DW Reusables op basis van plastic afval. Na elk gebruik worden ze gereinigd. Sixpacks bier zijn nu meestal verpakt in plasticfolie of karton.

Het is de bedoeling dat de eerste sixpack-verpakkingen met statiegeld vanaf dit najaar in de winkels van Carrefour beschikbaar zijn. In de eerste helft van 2025 volgt een evaluatie.

Het project wordt woensdag voorgesteld tijdens het World Circular Economy Forum in Brussel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer