Long Alliantie waarschuwt voor tekort aan astmamedicijn

Nieuws
Er is in Nederland een tekort aan het astmamedicijn salbutamol aerosol. Veel apotheken hebben het inhalatiemiddel voor maximaal twee weken op voorraad, waarschuwt de Long Alliantie Nederland (LAN).
anp
donderdag 28 maart 2024 om 22:28
Afbeelding
beeld anp

Volgens de vereniging van organisaties die zich met longzorg bezighouden kan dit problemen opleveren voor de meer dan een half miljoen mensen die het medicijn gebruiken. Het middel helpt hun adem te halen.

Zo’n 85.000 kinderen jonger dan zes jaar gebruiken salbutamol aerosol. Zij zijn te jong voor andere inhalatiemiddelen, zegt de LAN. De vereniging adviseert apothekers daarom hun voorraad te reserveren voor deze groep.

De tekorten hebben onder meer te maken met productieproblemen bij medicijnfabrikanten. De Long Alliantie zegt met de overheid en verzekeraars te overleggen om toekomstige tekorten tegen te gaan.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Israëlische ministers: regering valt bij afzien van aanval Rafah

De uiterst rechtse Israëlische minister van Financiën Bezalel Smotrich heeft zondag gewaarschuwd dat hij de regering van premier Benjamin Netanyahu ten val zal brengen als een geplande militaire grondaanval op Rafah in het zuiden van de Gazastrook wordt afgeblazen.

Afbeelding

Beleggers kijken uit naar kwartaalcijfers Apple en Fed-besluit

Beleggers krijgen in de nieuwe beursweek opnieuw veel bedrijfsresultaten te verwerken. Zo openen Philips, Air France-KLM, ING en Shell de boeken. In de Verenigde Staten is het de beurt aan Apple. Ook staat er een rentebesluit van de Federal Reserve op de agenda.

Afbeelding

Ierland wil asielzoekers naar VK terugsturen

Ierland wil de wet aanpassen om asielzoekers terug te kunnen sturen naar het Verenigd Koninkrijk. Volgens de Ierse minister van Justitie Helen McEntee komt naar schatting 80 procent van de mensen die in Ierland asiel aanvragen daar vandaan.

Afbeelding

Dassen (Volt) aan VVD en NSC: ga niet met Wilders in zee

Door te praten met de PVV over het vormen van een kabinet, maken VVD en NSC volgens Volt-leider Laurens Dassen "normaal wat in een democratie nooit normaal zou mogen zijn". Dat zegt hij op het Volt-congres in Apeldoorn. "Doe. Het.

Afbeelding

Von der Leyen grapt over politieke onrust binnen AfD

Ursula von der Leyen heeft op een bijeenkomst van de CDU-jongeren in Aken kritiek geuit op Alternative für Deutschland (AfD). De voorzitter van de Europese Commissie bespotte de manier waarop de partij omgaat met beschuldigingen van inmenging en omkoping van de AfD-voorman bij..

Afbeelding

Vuurwerk naar politie gegooid bij opstootje in Baarn

Bij een opstootje tussen een groepje jongeren en de politie is in de nacht van zaterdag op zondag in Baarn vuurwerk naar de politie gegooid. Dat bevestigt de politie na berichtgeving in plaatselijke media.