Boston bereikt als eerste halve finales Eastern Conference, Dallas vernedert Clippers in NBA play-offs

Luka Doncic (Dallas Mavericks) en Jaylen Brown (Boston Celtics).© Getty

Boston heeft zich als eerste team geplaatst voor de halve finales van de play-offs in de Eastern Conference van de Noord-Amerikaanse basketcompetitie NBA. De Celtics versloegen Miami in het eigen TD Garden met 118-84 en komen in de confrontatie op een onoverbrugbare 4-1-voorsprong.

Bron: BELGA

De Celtics haalden alles uit de kast om hun kwalificatie in de vijfde wedstrijd voor hun thuisfans veilig te stellen. Boston had bij de rust een voorsprong van 22 punten opgebouwd (68-46). Derrick White en Jaylen Brown, die allebei 25 punten scoorden, zorgden ervoor dat het team uit Massachusetts zijn voorsprong na de pauze kon behouden. Boston wacht nu op zijn tegenstander in de halve finales en dat zal Cleveland of Orlando zijn. De Cavaliers leiden in de confrontatie met 3-2.

(Lees verder onder de video)

In het westen heroverde Dallas de leiding tegen de Los Angeles Clippers (3-2). De Mavericks vernederden de Californiërs in eigen zaal (93-123) zonder pardon. Na een evenwichtige eerste helft (46-56) voerde Dallas de druk op in de tweede helft met Luka Doncic die in de buurt kwam van een triple-double (35 punten, 10 assists en 7 rebounds).

De Texanen krijgen vrijdag (lokale tijd) in de zesde wedstrijd de kans om het karwei voor hun thuisfans af te maken. De winnaar van deze ontmoeting staat in de halve finales tegenover Oklahoma City. In de andere halve finale in de Western Conference neemt titelverdediger Denver het op tegen Minnesota.