Premier Rutte feliciteert koning Willem-Alexander

Nieuws
anp
zaterdag 27 april 2024 om 07:56
Afbeelding
beeld anp

In een bericht op X heeft premier Mark Rutte koning Willem-Alexander gefeliciteerd met zijn 57e verjaardag. "Ik wens hem en zijn familie een mooie, feestelijke dag toe in Emmen", schrijft Rutte.

Ook wenst hij "Nederland een hele fijne en gezellige Koningsdag".

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Duitse regeringsleider haalt fel uit naar aanvallers van politici

De Duitse regeringsleider Olaf Scholz heeft fel uitgehaald naar personen die politici gewelddadig belagen. De bondskanselier noemde de aanvallen schandalig en laf.

Afbeelding

Actievoerders verhogen barricade bij bezetting UvA-terrein

De barricade die door demonstranten is opgeworpen bij de pro-Palestijnse bezetting van een terrein van de Universiteit van Amsterdam wordt verder opgehoogd.

Afbeelding

Reddit stijgt, Uber onderuit op Wall Street na cijfers

Reddit behoorde woensdag tot de grote winnaars op de aandelenbeurzen in New York. Het socialemediaplatform zag de omzet afgelopen kwartaal fors stijgen dankzij een stevige groei van de advertentie-inkomsten.

Afbeelding

Wagensveld probeert zaterdag weer koran te verbranden in Arnhem

Pegida-voorman Edwin Wagensveld gaat zaterdag opnieuw een poging wagen om een koran te verbranden in Arnhem. Bij de door de gemeente aangewezen plek onder de Nelson Mandelabrug zal veel politie aanwezig zijn.

Afbeelding

Oekraïne laat veroordeelde criminelen toe tot leger

Door een tekort aan manschappen laat Oekraïne veroordeelde criminelen toe tot het leger. Het Oekraïense parlement heeft ingestemd met de vrijwillige mobilisatie van bepaalde gevangenen.

Afbeelding

Media: derde massagraf gevonden op terrein Al Shifaziekenhuis

Op het terrein van het Al Shifaziekenhuis in Gaza-Stad is een derde massagraf gevonden. Er zijn tot dusver 49 lichamen geborgen, melden diverse media waaronder nieuwszender Al Jazeera. De zoektocht naar meer lichamen gaat door.