Musk stelt bezoek India uit om 'verplichtingen' bij Tesla

Nieuws
Tesla-topman Elon Musk stelt een bezoek aan India uit dat zondag zou moeten beginnen, in verband met "verplichtingen" bij de maker van elektrische auto's. Dat meldde Musk op het socialemediaplatform X. Hij is nu van plan later dit jaar een bezoek te brengen aan India, waar Tesla een nieuwe fabriek zou willen bouwen.
anp
zaterdag 20 april 2024 om 09:02 aangepast 09:49
Afbeelding
beeld anp

Bij het bezoek was ook een ontmoeting gepland met de Indiase premier Narendra Modi. "Helaas zorgen zeer zware verplichtingen ervoor dat het bezoek wordt uitgesteld, maar ik kijk ernaar uit later dit jaar te komen", aldus Musk.

Vrijdag werd nog bekend dat Tesla bijna 3900 Cybertrucks terugroept om de versnellingspedalen te repareren of te vervangen. Wanneer er veel kracht wordt uitgeoefend op de pedalen, kunnen ze vast gaan zitten door de bekleding van het interieur. Ook kunnen de pedalen losraken, waardoor de elektrische auto onbedoeld versnelt.

Banen op de tocht

Verder heeft Musk onlangs een grote ontslagronde bij Tesla aangekondigd waarbij meer dan 10 procent van de ruim 140.000 banen wereldwijd komt te verdwijnen. Tesla kampt met tegenvallende verkopen, onder meer door felle concurrentie in China.

Dinsdag komt Tesla dan ook met financiële cijfers over het eerste kwartaal naar buiten. Begin deze maand meldde het Amerikaanse bedrijf dat er in de eerste drie maanden van dit jaar nog geen 387.000 auto's aan klanten zijn afgeleverd. Het is daarmee het slechtste kwartaal voor Tesla in jaren, ook door een zwakkere vraag. Op Wall Street is de beurskoers van Tesla dit jaar al flink gedaald.

Locatie fabriek

Zakenmedia hebben gemeld dat Tesla deze maand een team naar India stuurt om te zoeken naar een geschikte locatie voor de nieuwe fabriek. Met die fabriek zou een investering van 2 miljard tot 3 miljard dollar gemoeid kunnen zijn. Daarmee zou het bedrijf beter kunnen inspelen op de stijgende vraag naar elektrische auto's in het land met ruim 1,4 miljard inwoners.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kans op regen tijdens dodenherdenking en Bevrijdingsdag

Het wordt komend weekend licht wisselvallig weer. Volgens Weeronline is er op beide dagen kans op buien bij temperaturen van 15 tot 18 graden.

Afbeelding

Advocaten in VS: Chinese TikTok beschermt beter tegen verslaving

Videoplatform TikTok doet in thuisland China veel meer om verslaving onder kinderen tegen te gaan. Dat zeggen Amerikaanse advocaten die honderden rechtszaken tegen moederbedrijf ByteDance voorbereiden.

Afbeelding

Bemanning van door Iran gekaapt schip vrijgelaten

Iran heeft de bemanning vrijgelaten van een containerschip dat vorige maand in beslag werd genomen. Het vaartuig met Israëlische banden blijft wel onder Iraanse controle. Dat heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Hossein Amirabdollahian, bekendgemaakt.

Afbeelding

Ontslag dreigt voor 4 politiemensen Amsterdam om WhatsAppgroep

De politie Amsterdam heeft vier medewerkers strafontslag aangezegd omdat ze hebben deelgenomen aan een WhatsAppgroep waar grensoverschrijdende en discriminerende teksten werden gedeeld.

Afbeelding

Aandacht voor cijfers Apple en banenrapport VS op beurzen

Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht vrijdag onder meer uit naar de resultaten van Apple. Het grote Amerikaanse techconcern zag de verkopen van de iPhone dalen, maar boekte desondanks meer winst dan verwacht.

Afbeelding

Microsoft grijpt in om weerbaarheid tegen hackers te vergroten

Microsoft voegt speciale beveiligingsexperts toe aan zijn teams voor producten om de weerbaarheid tegen hackers te vergroten. Recent kreeg het Amerikaanse techconcern nog veel kritiek omdat het verschillende ernstige cyberaanvallen niet had kunnen voorkomen.