Noodglijbaan valt van Boeing vlak na vertrek uit New York

Nieuws
Opnieuw is een onderdeel van een Boeing-vliegtuig onderweg losgeraakt. Een glijbaan die dient als nooduitgang viel kort na vertrek uit New York van het toestel tijdens een vlucht van Delta Air Lines.
anp
zaterdag 27 april 2024 om 09:34
Afbeelding
beeld anp

In het toestel, een Boeing 767, zaten 183 mensen. Het heeft een noodlanding gemaakt op de New Yorkse luchthaven John F. Kennedy.

Delta meldt dat het toestel ‘grondig’ wordt onderzocht en houdt het voorlopig aan de grond. De Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder FAA onderzoekt het incident. Vliegtuigbouwer Boeing ligt sinds januari onder vuur omdat onderdelen van zijn toestellen tijdens meerdere vluchten zijn losgeraakt.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

AfD-politici aangevallen bij deelstaatparlement in Stuttgart

Twee politici van de rechtse partij Alternative für Deutschland zijn in Stuttgart aangevallen. De slachtoffers werden volgens de politie 'verbaal en vervolgens ook fysiek' aangevallen, en raakten lichtgewond. In Duitsland is momenteel veel te doen om de veiligheid van politici.

Afbeelding

Timmermans: formerende partijen nemen loopje met rechtsstaat

Partijleider Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA) haalt uit naar de formerende partijen en waarschuwt in de aanloop naar de Europese verkiezingen voor de opkomst van radicaal-rechts. Dat doet hij in een stuk op onder meer Instagram.

Afbeelding

Spaanse bank BBVA doet vijandig bod op rivaal Sabadell

De Spaanse bank BBVA heeft een vijandig overnamebod gedaan op zijn kleinere rivaal Banco de Sabadell. Met het bod richt de op een na grootste bank van Spanje zich nu direct tot de aandeelhouders van zijn concurrent en wordt het bestuur van het bankbedrijf gepasseerd.

Afbeelding

Demonstraties UvA gaan 'over grenzen heen', zegt Rutte

Premier Mark Rutte roept demonstranten op en rond de Universiteit van Amsterdam op te stoppen met het geweld tegen de politie en het aanrichten van vernielingen. Dat doet hij op X. 'De gebeurtenissen op en rond de UvA in de laatste dagen gaan duidelijk over grenzen heen.

Afbeelding

Pro-Palestijns protest laat duidelijke sporen achter in Amsterdam

In delen van de Amsterdamse binnenstad zijn donderdagochtend nog duidelijk de gevolgen zichtbaar van het pro-Palestijnse protest dat daar dinsdag en woensdag plaatsvond.

Afbeelding

Meer dan 2400 asielzoekers in Ter Apel, boetebedrag ruim miljoen

In het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben in de nacht van woensdag op het donderdag voor het eerst sinds de gerechtelijke uitspraak meer dan 2400 mensen overnacht. Er verbleven 2463 mensen.