Direct naar artikelinhoud
nieuws

Ruim een ton ingezameld voor slachtoffers Oss

Een inzamelingsactie voor de families van de slachtoffers van het ongeluk met de elektrische bolderkar in Oss heeft in een dag tijd al meer dan 100.000 euro opgeleverd. Het geld is bedoeld voor de uitvaart van de vier slachtoffers en aanpassingen in en om het huis van overlevenden.

Bloemen langs de spoorwegovergang in Oss.Beeld ANP

Dat zei initiatiefnemer Nick Nietveld tegen het Nos Radio 1 Journaal. Hij startte de inzamelingsactie de avond van de tragedie via de website Doneeractie.nl. Het geld wordt gestald op een rekening van de gemeente Oss, zodat het later over de nabestaanden en overlevenden verdeeld kan worden.

Nietveld hoopt door het grote bedrag dat inmiddels opgehaald is, ook geld te kunnen geven aan de machinist. ‘Die heeft echt wat te verwerken. En de hulpverleners ook, die kunnen we nu ook een hart onder de riem steken’, aldus Nietveld. De inzamelingsactie duurt nog tot komende vrijdag. Daarna zal gekeken worden waar het geld precies aan besteed wordt.

Donderdag schoot een bolderkar van het merk Stint dwars door een gesloten spoorboom bij een overgang in Oss. Daarbij overleden vier kinderen. De 32-jarige medewerker van het kinderdagverblijf die het voertuig bestuurde en nog een ander kind raakten zwaargewond.

Alle spoorwegovergangen het land uit?
Elke overweg is gevaarlijk, onbeveiligd of beveiligd. Het is beter dat ze allemaal verdwijnen. Gebrek aan ambitie van de rijksoverheid, hoge kosten en fel verzet binnen gemeenten staat dit in de weg.

De elektrische bolderwagen blijft

Er is geen aanleiding om de elektrische bolderkar Stint acuut van de openbare weg te weren. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) vrijdag aan de Tweede Kamer geschreven in reactie op het ongeval in Oss.

School pakt draad weer op


Een dag nadat vier leerlingen van De Korenaer waren omgekomen bij het treinongeluk in Oss en een vijfde leerling zwaargewond raakte, gingen de deuren van de basisschool gewoon weer open. Hoe moet een school de draad oppakken na zo’n tragische gebeurtenis?