Hamas-delegatie zaterdag in Caïro voor gesprekken over bestand

Nieuws
anp
vrijdag 3 mei 2024 om 21:20
Afbeelding
beeld anp

Een Hamas-delegatie arriveert zaterdag in de Egyptische hoofdstad Caïro voor gesprekken over een staakt-het-vuren in Gaza. Dat meldt de Egyptische staatszender Al Qahera. Vrijdag is CIA-directeur William Burns al in Caïro aangekomen in verband met de gesprekken.

De verwachting is dat de Palestijnse beweging na aankomst een antwoord geeft op een Israëlisch voorstel over een staakt-het-vuren en de vrijlating van gevangenen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

ANWB: drukste avondspits van het jaar, ruim 1100 kilometer file

De avondspits is onder meer door forse regenval dinsdag de drukste van het jaar, meldt een woordvoerder van de ANWB. Iets voor 17.30 uur stond er ruim 1100 kilometer file in het land.

Afbeelding

Stellantis haalt Italiaanse vlag van Poolse Fiats

Stellantis verwijdert de Italiaanse vlag van de achterbumpers van in Polen in elkaar gezette Fiat 600's. De Italiaanse autoriteiten hebben de autofabrikant herhaaldelijk beschuldigd van misleiding over de herkomst van de in het buitenland geproduceerde auto's.

Afbeelding

Felle buien veroorzaken grote verkeersdrukte in deel van het land

Het is op de Nederlandse wegen veel drukker dan normaal, meldt de ANWB. Gemiddeld staat er rond 16.45 uur zo'n 450 kilometer, nu is dat ruim 800 kilometer.

Afbeelding

Einde strafzaak Trump in zicht, ex-president getuigt zelf niet

De advocaten van Donald Trump hebben volgens Amerikaanse media hun bewijsvoering gestaakt in de zwijggeldzaak tegen de oud-president. Het bleef tot het laatste moment spannend of ze Trump zelf nog zouden oproepen als getuige, maar dat gebeurde niet.

Afbeelding

Ombudsmannen willen dat overheid vaker contact met burgers zoekt

De overheid moet vaker persoonlijk contact met burgers opzoeken. Dat schrijven de Nationale ombudsman, de Kinderombudsman en de Veteranenombudsman in een dinsdag gepubliceerd jaarverslag. "Het is een plicht van de overheid om burgers zelf op te zoeken. Om te luisteren.

Afbeelding

Alliander en Saxion maken robothond die gaslekken kan opsporen

Netwerkbedrijf Alliander, het moederbedrijf van netbeheerder Liander, en Hogeschool Saxion hebben een robothond ontwikkeld die gaslekken onder de grond kan opsporen.