A12 naar Antwerpen grotendeels versperd door ongeval in Wilrijk: bestuurder in levensgevaar

In Wilrijk is de Jan de Vostunnel volledig afgesloten na een ernstig eenzijdig ongeval.© bfm

Op de A12 richting Antwerpen is donderdagmiddag een wagen op zijn dak beland ter hoogte van de Jan de Vostunnel in Wilrijk. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. De bestuurder verkeert in levensgevaar.

mtm, nelo
Bron: BELGA

Een bestuurder reed rond 12.30 uur met zijn wagen op de A12 richting Antwerpen. “Ter hoogte van de splitsing met de Bevrijdingstunnel is de wagen door een nog onbekende reden tegen de versmalde middenberm gereden”, zegt Lien Klewais, woordvoerder van de federale politie. “De auto werd weggekatapulteerd en belandde op het dak.”

Enkele andere bestuurders die het ongeval zagen gebeuren, schoten de geknelde bestuurder meteen te hulp. “Het slachtoffer werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht”, zegt Klewais.

De Jan de Vostunnel is tijdelijk afgesloten, het verkeer wordt richting de Bevrijdingstunnel geleid. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt bestuurders die van Brussel naar Antwerpen moeten om de E19 te nemen in plaats van de A12.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen