Schrik voor boze fans? Extra veiligheidsmaatregelen op hoofdzetel van Belgische Voetbalbond

© BELGA

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) neemt het zekere voor het onzekere en voerde begin deze week extra veiligheidsmaatregelen in op de bondszetel in Brussel. Bezoekers moeten hun identiteit kenbaar maken, zo stelde persagentschap Belga donderdag ter plaatse vast.

Maarten Delvaux

Sinds dinsdag moet elke niet-werknemer zich aanmelden bij de ingang van het bondsgebouw in de Houba de Strooperlaan. Een veiligheidsagent ontvangt bezoekers op een geïmproviseerde balie - onhandig geplaatst tussen twee schuifdeuren - en vraagt hen naam, voornaam, organisatie en reden voor het bezoek te noteren, alvorens ze het bondsgebouw mogen betreden. Zo moesten ook Luc Deleu en Michael Verschueren, nochtans lid van het Uitvoerend Comité, aftekenen voor ze konden pleiten in het disciplinaire dossier rond Standard-Anderlecht.

Volgens aanwezige veiligheidsagenten zou de KBVB zich zorgen maken om repercussies van heethoofden van KV Mechelen. De club wordt net als Waasland-Beveren door de bond vervolgd voor mogelijke wedstrijdvervalsing in de degradatiestrijd van vorig seizoen.

© BELGA

© BELGA

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen