Gemalto en Unibail in schijnwerpers

Nieuws
anp
woensdag 13 december 2017 om 03:00

Amsterdam

De beurs in Amsterdam is dinsdag met winst gesloten. Digitaal beveiliger Gemalto schoot omhoog in de AEX-index na een overnamebod van Atos. Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat een miljardenbod deed op Westfield, werd juist flink lager gezet bij de hoofdfondsen op het Damrak. De AEX eindigde 0,8 procent hoger op 552,87 punten. De MidKap won 0,5 procent tot 828,58 punten. In Frankfurt, Londen en Parijs werden winsten tot 0,8 procent behaald. Gemalto werd bijna 35 procent meer waard in de AEX. De Franse branchegenoot Atos heeft een bod van 4,3 miljard euro uitgebracht op zijn in Amsterdam genoteerde rivaal. Gemalto is voor het eerst op 28 november benaderd met het bod, maar ging nog niet op de uitgestoken hand in. Het bedrijf zegt het bod te bestuderen. Het aandeel Atos ging in Parijs ruim 7 procent vooruit. Unibail-Rodamco was de grootste daler met een min van meer dan 4 procent. Het Frans-Nederlandse vastgoedconcern wil zijn Australische branchegenoot Westfield overnemen voor omgerekend bijna 21 miljard euro. Het bod wordt gesteund door bestuur en commissarissen van Westfield. Het is de grootste overname in Australië ooit.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Het kantoor van het Nederlands Dagblad in Amersfoort.

Ruim 3,5 ton winst voor uitgever Nederlands Dagblad: 'Meer abonnees en inkomsten uit advertenties'

Nedag Uitgevers, het bedrijf achter het Nederlands Dagblad en magazine De Nieuwe Koers, heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van ruim 360.000 euro. De winst ligt flink hoger dan in 2022.

Mensen vroegen meteen naar ‘die auto van 79.800 renminbi’, vertelt een BYD-verkoper.

Stormloop op e-auto's in Peking. Vagen Chinezen de Europese auto-industrie weg?

De verkopers van automerk BYD konden vorige maand hun ogen niet geloven. De fabrikant van elektrische auto’s had net grote prijsdalingen aangekondigd, bij drie modellen zelfs tot onder de 80.000 yuan (10.000 euro).

Van alle blikjes met statiegeld werd 65 procent ingeleverd.

Toezichthouder wil 50 cent statiegeld op flesjes zodat meer mensen ze inleveren

De toezichthouder van het statiegeldsysteem wil dat er vanaf volgend jaar 50 cent statiegeld wordt geheven op plastic flessen. Dit moet ertoe leiden dat consumenten meer lege flesjes inleveren.

De stier voor de Beursplein 5, de Amsterdamse effectenbeurs.

Kapitalisme schuift alle problemen door. De aarde en de armen zijn de dupe

Het kapitalistisch economisch systeem loopt vast. Ongebreidelde groei maakt de planeet en mensen kapot. Waarom komen mensen niet in opstand? Deze filosofen weten het antwoord en komen met alternatieven.

Mede-eigenaar Christiaan Kraan bezig met een klavecimbel voor een muziekschool in IJsland.

In de luwte van het grote geld zingen de klavecimbels van Amir en Kraan een fijnbesnaard protest

Amsterdam floreerde dankzij de diversiteit aan kleine bedrijfjes. Nu is er amper plaats voor ze. Na hun gedwongen vertrek uit de Havenstraat vonden klavecimbelbouwers Amir en Kraan met enig geluk nog werkruimte in de stad.

Werkoverleg bij Hospi Housing, waar ze werken met kunstmatige intelligentie. Tweede van links oprichter Joost Bokker, uiterst links Vera Harsnyi, midden Pavla Shvetcova en uiterst rechts Flavia Gkioka.

AI-medewerker 'Sarah' doet nu zelfstandig de socials: 'Dit is wel een beetje creepy'

Ruim een jaar na de introductie van ChatGPT is AI niet meer weg te denken van de Nederlandse werkvloer. Inmiddels bestaat er zelfs een autonome AI-werknemer: Sarah.