Van Indonesië tot Nederland, missionair werk is er bij Martine Versteeg ‘met de paplepel ingegoten’

Interview
Het had niet veel gescheeld of Martine Versteeg had geloof en kerk aan de kant gezet. Nu staat ze aan het roer bij MissieNederland, de koepelorganisatie van de evangelische beweging in Nederland. ‘Ik geniet van het bij elkaar brengen van mensen met een diepe liefde voor Jezus Christus.’
Gerald Bruins Gerald Bruins
vrijdag 3 mei 2024 om 19:41
Nieuwe directeur Martine Versteeg van MissieNederland: ‘Ik voel me niet schuldig dat ik in een zendingsland ben opgegroeid.’
Nieuwe directeur Martine Versteeg van MissieNederland: ‘Ik voel me niet schuldig dat ik in een zendingsland ben opgegroeid.’ beeld Judith Fokker

Een verbinder en strateeg, iemand die goed in staat is als ambassadeur op te treden namens de evangelische beweging in Nederland. Bij het noemen van zo veel loftuitingen valt Martine Versteeg (43) even stil. 

Maar al snel herpakt ze zich en zegt ze zich te herkennen in de kwaliteiten die het bestuur haar toedicht, bij haar aanstelling tot directeur van MissieNederland. ‘Ik ben een mission kid: mijn ouders waren zendingswerkers. In mijn jeugd woonde ik op het Indonesische eiland Sulawesi. Ik ben gewend in verschillende culturen te leven en bruggen te bouwen tussen tradities. Dat is mij met de paplepel ingegoten.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
In het verhaal van Noach komt wetenschap niet overeen met de bijbelse beschrijving. Er is niet genoeg water om de hele wereld te laten onderlopen.

Botsen geloof en wetenschap, of kunnen ze toch samen? God is de auteur van de natuur én de Bijbel

Is de zondvloed echt gebeurd? Kan een mens opstaan uit de dood? De Bijbel staat vol verhalen die voor moderne mensen lastig te geloven zijn. Drie manieren hoe je als christen kunt omgaan met natuurwetenschap en de Bijbel.

'We hebben de hele wereld leeggeroofd en dat tegelijk onbespreekbaar gemaakt', zegt theoloog Matthea Westerduin. Een beeld van het slavernijmonument in Willemstad, op Curacao.

Theoloog-historicus Westerduin legt springstof onder vanzelfsprekendheden van 'witte westerse theologie'

Wat staat er deze week in de bladen over kerk en geloof? Kritische beschouwingen over het dominante witte westerse wereldbeeld.

De moeder van John Ghanim denkt dat hij gehersenspoeld is. 'Ze zei: ik had liever dat je iemand vermoordde, dan dat je christen was geworden.’

John moest kiezen: terug naar zijn vrouw en kinderen of Jezus volgen. 'Ik geloof niet meer in Allah'

Hij groeit als moslim op in het door oorlog verscheurde Jemen. John Ghanim vlucht als agnost, en wanneer hij christen wordt, verbant de dorpsimam hem. Zijn vrouw en twee dochters ziet hij waarschijnlijk nooit meer terug.

De bijeenkomsten van de pelgrimage hebben een vast stramien.

In West-Friesland kijken protestanten en katholieken samen uit naar Pinksteren. 'De Geest helpt en troost'

In de aanloop naar Pinksteren zoeken katholieken en protestanten in West-Friesland elkaar avond na avond op voor een korte viering. ‘Laat de stilte toe. Leer te luisteren naar de stem van de Geest in ons hart.’

Jakob van Wielink: ‘Ik vind het ontroerend hoe mijn moeder zich omringde met haar eigen kunst.'

Jakobs moeder was klaar voor 'volgende reis': 'Tot in elke vezel hebben we iets moois van onze tijd gemaakt'

De moeder van Jakob van Wielink is 'koninklijk' gestorven. Marijke stond voor een laatste keer op, kleedde zich aan, deed haar sieraden om en ging op bed zitten om uit te rusten. Toen stopte haar hart met kloppen.

'Dit is wat bijbelse profetieën ons openbaren over de eindtijd: die zal zich richten op gebeurtenissen in Europa', schreef een theoloog. Het is lastig te geloven dat andere christenen God juist danken voor de Europese Unie.

Teken van het beest of vrucht van de Geest? Vier nogal verschillende visies van christenen op Europa

Christelijk stemmen is Europa afremmen, lees je op de verkiezingsposters van de SGP. Wie de geschiedenis kent, weet dat je dat onmogelijk zo kunt zeggen. Is Europa teken van de eindtijd of juist 'Gods experiment'?