NY Post: Man die zichzelf in brand stak in New York overleden

Nieuws
De man die zichzelf vrijdag op straat in New York in brand stak, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de New York Post.
anp
zaterdag 20 april 2024 om 07:02
Afbeelding
beeld anp

De politie bevestigde eerder dat het om Maxwell Azzarello gaat, geboren in 1987 en afkomstig uit Florida. Hij plaatste voor zijn daad een uitvoerige verklaring op internet. Op platform Substack sprak hij over een ‘extreme daad van protest om de aandacht te vestigen op een dringende en belangrijke ontdekking.’

Het ging om een complottheorie. ‘We zijn het slachtoffer van een totalitaire zwendel, en onze eigen regering (samen met veel van hun bondgenoten) staat op het punt ons te treffen met een apocalyptische fascistische wereldcoup.’

Hoewel hij zichzelf in brand stak bij de rechtbank waar het eerste strafproces tegen de Amerikaanse ex-president wordt gehouden, leek zijn actie niet specifiek gericht tegen Trump of de rechtszaak. Voor zijn daad gooide Azzarello pamfletten met zijn samenzweringstheorie in de lucht, aldus de autoriteiten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Drie gewonden bij brand aan Hillevliet in Rotterdam

Bij een uitslaande brand in een woning aan de Hillevliet in Rotterdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie personen gewond geraakt, waarvan één ernstig. Het gaat om twee personen die in het brandende pand waren en een brandweerman.

Afbeelding

Advocaat doet aangifte tegen Plasterk om valsheid in geschrifte

De Amsterdamse advocaat Henri Sarolea heeft afgelopen donderdag aangifte gedaan tegen Ronald Plasterk, die in beeld zou zijn om premier te worden. De advocaat bevestigt dat na berichtgeving van NRC.

Afbeelding

7 gewonden na val uit open bus in Drentse Borger

Zeven personen zijn zaterdagavond gewond geraakt nadat ze uit een open bus vielen in het Drentse Borger. Volgens het Dagblad van het Noorden gaat het om spelers van het eerste elftal van de lokale voetbalclub die een kampioenschap vierden met een rondrit.

Afbeelding

Gantz dreigt noodkabinet Israël te verlaten zonder plan voor Gaza

De Israëlische minister Benny Gantz, die deel uitmaakt van het oorlogskabinet, wil dat premier Benjamin Netanyahu met een plan komt over het bestuur van Gaza na de oorlog. Als Netanyahu dit niet doet, dreigt Gantz zijn centrumpartij terug te trekken uit de noodregering.

Afbeelding

Concert Jerusalem Quartet goed verlopen, kleine demonstratie buiten

Het optreden van het Jerusalem Quartet in het Concertgebouw in Amsterdam is zaterdagavond zonder wanklank verlopen. Voor aanvang was er een demonstratie buiten bij het gebouw.

Afbeelding

Protest rond optreden Jerusalem Quartet in Concertgebouw

Enkele tientallen mensen protesteren zaterdagavond buiten het Concertgebouw in Amsterdam rondom een optreden van het Jerusalem Quartet, ziet een ANP-fotograaf. Ook is er veel politie aanwezig. De demonstranten roepen leuzen.