Mertens en Nainggolan genomineerd voor Team van het Jaar in Serie A

© Photo News

Dries Mertens (Napoli) en Radja Nainggolan (AS Roma/Inter) maken kans om opgenomen te worden in het Team van het Jaar in de Serie A. Dat maakte de Italiaanse spelersvakbond (AIC) bekend. Het Team van het Jaar zal op 3 december bekendgemaakt worden in Milaan.

Radja Nainggolan behoort tot een short list van zes middenvelders, met naast hem Marek Hamsik (Napoli), Jorginho (Napoli), Miralem Pjanic (Juventus), Allan (Napoli) en Sergej Milinkovic-Savic (Lazio Roma, ex-Racing Genk).

Dries Mertens krijgt in aanvallend opzicht concurrentie van Mauro Icardi (Inter), Edin Dzeko (AS Roma), Douglas Costa (Juventus), Paulo Dybala (Juventus) en Ciro Immobile (Lazio Roma).

In doel zijn de genomineerden Gianluigi Donnarumma (AC Milan), Alisson Becker (AS Roma), Gianluigi Buffon (Juventus) en Samir Handanovic (Inter). In de verdediging gaat het tussen Giorgio Chiellini (Juventus), Kostas Manolas (AS Roma), Kalilou Koulibaly (Napoli, ex-Racing Genk), Stefan De Vrij (Lazio Roma/Inter), Joao Cancelo (Inter), Milan Skriniar (Inter), Alex Sandro (Juventus) en Aleksandar Kolarov (AS Roma).

De kanshebbers voor de prijs voor de beste trainer zijn Simone Inzaghi (Lazio Roma), Eusebio Di Francesco (AS Roma), Massimiliano Allegri (Juventus) en Maurizio Sarri (Napoli).

Mertens is verder ook genomineerd voor het Doelpunt van het Jaar. Het gaat om een treffer van de Leuvenaar op bezoek bij Lazio in november 2017. Mertens scoorde de 1-3 met een fantastische lob, die nadien meermaals vergeleken werd met een doelpunt van Diego Maradona in februari 1985, ook tegen Lazio.

Mertens en Nainggolan haalden vorig jaar beiden het Team van het Jaar. Nainggolan lukte het kunstje ook al in 2015 en 2016.

Spelers, trainers, scheidsrechters, journalisten en (oud-)bondscoach(es) mogen hun stem uitbrengen.

(belga)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen