Winst Porsche onder druk door kosten lancering nieuwe modellen

Nieuws
De winst van het Duitse automerk Porsche is in het eerste kwartaal van dit jaar fors gedaald, vooral door de kosten voor de lancering van verschillende nieuwe modellen dit jaar. Porsche brengt nieuwe versies van de Panamera, Taycan, Macan en 911 uit. Maar daar staan wel kosten voor bijvoorbeeld marketing en ontwikkeling tegenover. Verder had het bedrijf last van tegenwind bij de verkoop in onder meer China.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 19:23
Afbeelding
beeld anp

De winst na belastingen zakte naar 926 miljoen euro, van 1,4 miljard euro een jaar eerder. De omzet bedroeg 9 miljard euro, tegen 10,1 miljard euro een jaar geleden. Porsche leverde in het afgelopen kwartaal wereldwijd 77.640 auto’s af, wat bijna 4 procent minder is dan in de eerste drie maanden van vorig jaar.

Het bedrijf uit Stuttgart zag de verkoop in China met bijna een kwart dalen, mede door moeilijke economische omstandigheden. In de Verenigde Staten ging de verkoop ook duidelijk omlaag. Dat kwam volgens Porsche door vertragingen bij de Amerikaanse douane met leveringen. In Europa nam de verkoop wel toe, waarbij vooral de Duitse thuismarkt het goed deed met een plus van bijna 37 procent.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

HBO Max volgt voorbeeld concurrentie, kondigt prijsverhoging aan

Streamingdienst HBO Max gaat de prijs voor een standaardabonnement vanaf juni verhogen van 7,99 euro naar 9,99 euro. Ook komt er een goedkoper abonnement met reclame en een duurder premiumabonnement bij.

Afbeelding

AEX-index breekt voor het eerst door 900-puntengrens

Op de Amsterdamse beurs is de AEX-index dinsdag voor het eerst in de geschiedenis door de 900-puntengrens gebroken. De hoofdindex, die bestaat uit de 25 grootste bedrijven op de Nederlandse beurs, bereikte omstreeks 15.10 uur de grens van 900,00 punten.

Afbeelding

Financiële meevaller voor Flevoland door afschaffen korting

De provincie Flevoland heeft een meevaller van 2 miljoen euro per jaar, doordat de zogeheten opschalingskorting is afgeschaft door het demissionaire kabinet. Ook is er meer geld binnengekomen dan verwacht uit de motorrijtuigenbelasting.

Afbeelding

Taakstraf en voorwaardelijke celstraf na mishandeling conducteur

De rechtbank in Alkmaar heeft dinsdag twee mannen van 21 en 23 jaar uit Heiloo en Anna Paulowna veroordeeld tot 93 dagen celstraf, waarvan negentig voorwaardelijk. Daarnaast kregen beiden een werkstraf van 180 uur opgelegd.

Afbeelding

Tweetal opgepakt voor plannen moord op Zelensky

In Oekraïne zijn twee personen opgepakt die meewerkten aan een Russisch complot om president Volodymyr Zelensky en andere Oekraïense topfunctionarissen te vermoorden, meldt veiligheidsdienst SBOe. De verdachten zijn Oekraïense veiligheidsfunctionarissen.

Afbeelding

Man die in vuilniswagen Arnhem terechtkwam is overleden

De man die dinsdagochtend in een vuilniswagen in Arnhem terechtkwam is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie.