© BELGA

© BELGA

thumbnail: null
thumbnail: null

Videoref sluit Schoofs uit

9 op 9 voor Charleroi, dat leider Club Brugge (en achtervolger Anderlecht) onder druk zet. Het dankte Kaveh Rezaei, die zijn zesde en zevende goal maakte. Maar ook de videoref, die terecht ingreep om Rob Schoofs uit te sluiten.

dvd

Het Mechelse goudhaantje Bandé zat op de bank. De topschutter van Malinwa keerde donderdag pas terug van Burkina Faso, met wat last aan de voet. De scouts hielden dan maar andere spelers in de gaten. Zoals Christian Benavente. De spelmaker van Charleroi scoorde ook al zes keer. Vooraf mochten ze al een 8,5 invullen bij ‘balbeheersing’ – weinig spelers in België zijn zo fijnbesnaard als de Peruviaan. Al had hij dit keer een gelukje nodig om voor de 1-0 te zorgen. Na balverlies van Cobbaut ging hij op doel af en zijn voorzetschotje belandde via Coosemans, die niet vrijuit ging, voor de voeten van Rezaei, die scoorde. De zesde goal voor de Iraniër, die allicht naar het WK gaat.

Alweer een achterstand voor het geplaagde KV Mechelen, dat na één minuut wel al een grote kans had gekregen via Cobbaut. En dat na twee minuten moord en brand had geschreeuwd toen N’Ganga klungelig hands beging in de zestien. Onvrijwillig, oordeelden ref én videoref. Na de 1-0 werd het bijna meteen 2-0. Benavente stuurde Baby het straatje in, maar Coosemans kwam nog net tussen. Lukebakio trapte tweemaal op de vuisten van Coosemans. Aan de overkant trapte Schoofs wel heerlijk in één tijd op de paal.

Duidelijke beelden

Na rust dan toch Bandé – nood breekt wet. Het was ook de Burkinees die voor het eerste gevaar zorgde. Hij knalde hard richting de bovenhoek, maar Penneteau redde knap.

Charleroi liet zich wegdrukken, kwam er amper nog uit. Wat was het blij toen plots het licht uitging bij Rob Schoofs. De ex-Kanarie ging hard door op Lukebakio en dacht weg te komen met geel. Maar op aangeven van de videoref ging Lambrechts toch nog eens kijken en toen was het ook voor hem duidelijk. Alleen de uitsluiting was op z’n plaats. Boeken toe, zou je denken, maar ei zo na bracht Bandé de bezoekers toch nog langszij. Alweer Penneteau voorkwam de 1-1. Aan de overkant waren ze een stuk efficiënter. Rezaei kreeg plots wat vrijheid en mikte de bal met rechts heerlijk in de verre hoek. 2-0, match gespeeld, Charleroi nog wat langer tweede.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer