Man raakt gewond na val van steiger Westertoren Amsterdam

Nieuws
Een man is gewond geraakt nadat hij vrijdag even voor middernacht enkele verdiepingen naar beneden is gevallen van een steiger rond de Westertoren in Amsterdam. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
anp
zaterdag 27 april 2024 om 01:07 aangepast 09:07
Afbeelding
beeld anp

Het slachtoffer maakte deel uit van een groep van vijf mannen die de steiger van de toren van de Westerkerk aan de Prinsengracht in het centrum van de hoofdstad beklom. Ze zijn alle vijf aangehouden. De vier die niet gewond waren, zijn overgebracht naar het politiebureau.

De mannen zijn tussen de 21 en 26 jaar. Een woordvoerster van de politie kon niet zeggen of ze onder invloed waren toen ze de steiger beklommen, alleen dat ze zich schuldig hebben gemaakt aan een strafbaar feit.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Onderzoek: veel jongeren worstelen met geld, kwart heeft schulden

Zo'n 40 procent van de mensen tussen de 18 en 30 jaar heeft het afgelopen jaar weleens moeite gehad met het betalen van een rekening, van wie een deel meerdere malen.

Afbeelding

Kieslijsten voor Europese verkiezingen zijn definitief

De laatste rechtszaak over de kandidatenlijsten voor de Europese verkiezingen is woensdag afgerond, en daarmee zijn alle lijsten definitief en onherroepelijk. Twintig partijen doen mee, een record.

Afbeelding

Twee betogers UvA die nog vastzitten zijn mannen van 22 en 33

De twee betogers die nog vastzitten nadat zij in de nacht van maandag op dinsdag werden aangehouden in het protestkamp aan de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam zijn mannen van 22 en 33 jaar oud uit de hoofdstad. Dat meldt de politie woensdag.

Afbeelding

Israëlische militairen bezig met invallen in Oost-Rafah

De Israëlische krijgsmacht (IDF) is bezig met invallen in het oosten van Rafah. Daarbij zijn meerdere mensen gedood, meldt de IDF op Telegram. De krijgsmacht spreekt zelf van een 'precieze contraterreuroperatie'.

Afbeelding

Rotterdam koopt winkels en knapt ze op om leegstand te voorkomen

De gemeente Rotterdam is begonnen met het opkopen van ongebruikte winkelpanden op strategische plekken om leegstand, verloedering en ondermijning te voorkomen en het winkelaanbod te verrijken. Hiervoor is het Fonds Vitale Kerngebieden opgericht.

Afbeelding

Lichaam laatste slachtoffer brugongeluk Baltimore gevonden

Het lichaam van het laatste vermiste slachtoffer van het brugongeluk in Baltimore is gevonden. Het gaat om de 37-jarige bouwvakker José Mynor López. Het ongeluk heeft in totaal zes levens gekost.