Israël zegt veertig doelen van Hezbollah te hebben aangevallen

Nieuws
anp
woensdag 24 april 2024 om 15:34
Afbeelding
beeld anp

Het Israëlische leger heeft naar eigen zeggen veertig posities van de beweging Hezbollah in het zuiden van Libanon aangevallen met gevechtsvliegtuigen en artillerie. Het gaat om doelen in de streek van het dorp Ayta al Shaab dat een kilometer van de Israëlische grens ligt.

De Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant zei eerder dat al de helft van de commandanten van de sjiitische beweging Hezbollah in het zuiden van Libanon is gedood en de andere helft zich schuilhoudt of wegtrekt.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

PVV, VVD, NSC en BBB moeten knopen gaan doorhakken

De kabinetsformatie gaat een cruciale fase in. Voor het eerst in bijna twee weken gaan de leiders van PVV, VVD, NSC en BBB weer langs bij de informateurs Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf. De partijen moeten belangrijke beslissingen gaan nemen.

Afbeelding

Xi ontmoet Macron en Von der Leyen op eerste EU-bezoek sinds 2019

De Chinese president Xi Jinping is voor het eerst in vijf jaar weer in Europa en heeft maandag een ontmoeting met de Franse president Emmanuel Macron en Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.

Afbeelding

Alsnog eerste vlucht van nieuw ruimteschip Boeing met astronauten

Een 'nieuw' ruimteschip maakt maandag zijn eerste ruimtevlucht met mensen aan boord. De bemande missie had eigenlijk al in 2018 uitgevoerd moeten worden, maar door ontwerpfouten liep de testvlucht de ene na de andere vertraging op.

Afbeelding

Hof behandelt hoger beroep Pegida-voorman over beledigen moslims

Het gerechtshof in Den Haag behandelt maandag het hoger beroep van Edwin Wagensveld. De voorman van de radicaal-rechtse groepering Pegida werd in november door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot veertig uur taakstraf voor groepsbelediging.

Afbeelding

Eindhoven viert feest met landskampioen PSV

Eindhoven viert maandag feest omdat PSV voor de 25e keer landskampioen is geworden. De omgeving rond het Stadhuisplein is afgezet en in de binnenstad staan grote schermen waarop de huldiging is te volgen. De festiviteiten beginnen rond 15.00 uur.

Afbeelding

Qantas betaalt 61 miljoen boete voor schandaal om

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft ingestemd met het betalen van een boete van 100 miljoen Australische dollar, zo'n 61 miljoen euro, ter schikking van een rechtszaak waarin de maatschappij werd beschuldigd van het illegaal verkopen van duizenden tickets voor..