Archiefbeeld© Stijn Van de Sande

Ook volgende week stakingsacties gepland in Belgische gevangenissen

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van ACOD, ACV en VSOA organiseert ook komende week nieuwe acties in de Belgische gevangenissen. Dat meldt vakbondsman Eddy De Smedt (VSOA) woensdag. De vakbonden protesteren daarmee onder meer tegen overbevolking en het personeelstekort.

jvh
Bron: BELGA

Woensdag is een stakingspiket opgezet aan de gevangenis van Ieper, waar zowat 20 à 25 personeelsleden aanwezig zijn. Volgens vakbond ACOD is de minimale dienstverlening wel gegarandeerd, waardoor onder meer bezoek kan doorgaan. Donderdag staat nog een actie gepland in Dendermonde, vrijdag in Leuven. 

Woensdagnamiddag vindt er nog wel een Hoger Overlegcomité plaats. Onder meer de sluiting van Hoogstraten, de overbevolking en de evaluatie van de minimale dienstverlening staan op de agenda. De vakbonden verwachten echter geen concrete oplossingen, zeker gezien Justitieminister Paul Van Tigchelt (Open VLD) niet zelf aanwezig is op dat overleg. 

Daarom heeft het gemeenschappelijk vakbondsfront alleszins besloten de acties ook komende week verder te zetten. Op maandag wordt actiegevoerd aan de gevangenis van Oudenaarde, op dinsdag aan die van Hoogstraten. Op 1 mei is er geen stakingspiket, maar donderdag en vrijdag vinden opnieuw acties plaats, eerst in Tongeren en dan in Haren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer