Direct naar artikelinhoud
10 Weekendtips

Dit weekend: Marokkaanse straatmode en Russisch ballet

Ballet uit Moskou, mode uit Marokko, Amerikaanse dragqueens en een groot, Iers bierfeest: het is een internationaal feest dit weekend.

Tijdens Cinedans in EYE zie je de top van de top op het gebied van dans op het scherm.Beeld Lulo Rivero

De Mode van Casablanca
Als onderdeel van de tentoonstelling over Afrikaanse modesteden staat het Tropenmuseum deze zondag in het teken van Casablanca. Het programma bestaat uit onder andere een Instagramworkshop met fotograaf en blogger Joseph Ouechen, een vragenvuur met modeontwerper Said Mahrouf en een rondleiding over Afrikaanse modescenes door de ogen van lokale experts.
Experts gaan in gesprek over culturele vraagstukken als: hoe mix je mode met respect voor een andere cultuur?
Zondag 18 maart (14.00-17.00) entree museum
Tropenmuseum

Marokkaanse ModeBeeld Royal Pavilion & Museums, Brighton & Hove

Futuristische opera
Op de tweede avond van het Opera Forward Festival wordt de foyer van De Nationale Opera overgenomen door The Rest is Noise, de experimentele tak van het Muziekgebouw. Chinese muzikante Pan Daijing is uitgenodigd. Zij maakte furore als muzikant door haar live improvisaties  waarin opera vervormd wordt tot iets nieuws.
Vrijdag 16 maart (23.00-01.00) gratis
Nationale Opera & Ballet

Wijn stampen met je vrienden
Het Amsterdam Wine Festival haalt dit weekend voor haar derde editie het zuidelijk halfrond naar de Westergasfabriek. Liefhebbers kunnen bijna driehonderd verschillende wijnen proeven uit bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Argentinië en Nieuw-Zeeland. Wil je even een pauze tussen het drinken door? Doe dan een wedstrijdje druiven stampen of een wijnquiz. Voor de leergierige wijndrinker zijn er masterclasses en workshops van sommeliers.
Vrijdag 16 t/m zondag 18 maart, €12,50
Westergasfabriek

Stroop je pijpen op en stamp je eigen wijntje!Beeld Amsterdam Wine Festival

Jazzfest Junior
Als onderdeel van het inmiddels uitverkochte Jazzfest is er voor de kleine muziekfan ook wat wils. Op zaterdagmiddag kunnen kinderen meedoen aan een interactieve workshop in Studio/K. Vanaf 12.30 is er voor de jongste 'jazzcats' van 4 tot 8 jaar een workshop. Ouders zijn welkom om te kijken naar het muzikale talent van hun kroost. Om 13.30 begint de jamsessie voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Achteraf kunnen ouders komen luisteren naar het resultaat. Oordoppen mee voor de zekerheid!
Zaterdag 17 maart
kinderen van 4-8 (12.30-13.15), kinderen van 9-12 (13.30-14.30) €8
Studio/K

Jamsessie voor kinderen tijdens het jazzfest voor kidsBeeld Janette Hamminga

Russische spitzen
Afgelopen oktober was Romeo en Julia te zien, en nu keert Moscow Classical Ballet terug naar Carré voor drie voorstellingen. Onder begeleiding van Het Balletorkest zullen de dansers van het Russische ensemble onder andere Giselle uitvoeren, over een boerenmeisje dat danseres wil worden. De voorstellingen worden ingeleid door de artistieke leider en choreograaf Natalia Kasatkina. Zij is al ruim vijftg jaar et hoofd van het dansgezelschap.
Vrijdag 16 en Zondag 18 maart (20.00) vanaf €22
Carré

Giselle wil niks liever dan een danseres wordenBeeld A. Pashkov

Dansen op het scherm
Korte films, documentaires, installaties en optredens: in EYE staat dit weekend alles in het teken van Cinedans, over de connectie tussen film en dans. De filmvertoningen worden gevolgd door een Q&A met de filmmakers.
Woensdag 14 t/m zondag 18 maart

festival pas €75, individuele voorstelling €10
EYE Filmmuseum

Filmstill van dansfilm Gulliver, een reus in de BijlmerBeeld Cinedans 2018

Genieten van Dragqueens en drama
Wat is er leuker dan de finale van RuPaul's Drag Race All Stars seizoen 3 kijken? Juist, de finale kijken samen met vrienden! Dit seizoen mochten queens uit voorgaande seizoenen toch nog een keer terugkomen om zich te bewijzen. Dit weekend kun je in de NYX samen genieten van je favoriete dragqueens en een goede portie shade, lipsync battles en extravagante outfits.
Vrijdag 16 maart (20.00) gratis
Club NYX

De finale van RuPaul's Drag RaceBeeld Bete Photography

Volgens Script
Donderdag en vrijdag staan de mannen van de Ierse band The Script weer in Nederland. De pop-rockband is bekend van hits als Breakeven, Hall Of Fame en Superheroes. Hun laatste album Freedom Child werd afgelopen jaar benoemd tot het beste album in de Britse hitlijsten.
Met name voor het concert van donderdag is er nog een beperkt aantal tickets beschikbaar.
Donderdag 15 maart en Vrijdag 16 maart (20.00) vanaf €32,50
Ziggo Dome

Zondag in de Club
Sluit het weekend al dansend af met Amsterdams trots Sandrien, Job Jobse en Carlos Valdes. Zij draaien op de queerminded zondagavond in De School. De drie d'sj van eigen bodem zullen Het Muzieklokaal vullen met house, techno en discoknallers.
Zondag 18 maart (18.00-2.00) €16 aan de deur
De School

Zondag in bed blijven liggen? Welnee! Ga naar De SchoolBeeld Sarah van Rij

St. Patrick's Day
17 maart staat de Ierse feestdag St. Patrick's Day op de kalender. Dat vier je in je groene kleren en natuurlijk met Iers bier. Bij café Gollem in De Pijp kun je met Ierse muziek op de achtergrond genieten van stout van de tap. In de BeerTemple wordt de feestdag goed gevierd met Iers goud. In het Hard Rock Cafe  kun je genieten van verschillende soorten cheeseburgers gemaakt met Guinness bier als eerbetoon aan St. Patrick.
Zaterdag 17 maart
Café Gollem, BeerTemple en Hard Rock Cafe Amsterdam

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.