© Joris Herregods

Oplossing voor Londenbrug is in zicht

Er is een oplossing in de maak voor de werken aan de Londenbrug in Antwerpen. De werken zullen ten vroegste in de tweede helft van november afgerond zijn.

bap

De aannemer van de Noorderlijn werkt sinds enkele weken aan een oplossing voor de Londenbrug. Tijdens de laatste testen bleek dat er geen veilig verkeer mogelijk was door een fout in de uitwerking van het ontwerp. Omdat afsluitplaten het onmogelijk maken om de brug volledig open te laten gaan, wordt de einddatum van de werken uitgesteld. De aannemer “stelt alles in het werk” om de brug aan te passen tot een hellingsgraad van 80 graden waardoor het verkeer veilig over de brug kan rijden. In een latere fase zal deze graad opgetrokken worden tot de definitieve 85 graden, maar daar is nog verder onderzoek voor nodig.

Hierdoor zouden de werken pas ten vroegste in de tweede helft van november klaar kunnen zijn. De fasewissel op de Italiëlei ter hoogte van de Tunnelplaats wordt door de fout ook uitgesteld, maar er is besloten om de wissel vanaf 23 oktober gedeeltelijk te laten ingaan. De doorgang tussen de Van Aerdtstraat en de Koeikensgracht, die bij het uiteindelijke ontwerp gaat verdwijnen, wordt tijdelijk opengelaten zodat het lokaal verkeer steeds een doorgang heeft.

Door de wissel breidt de werf op de Italiëlei zich uit over de volledige middenrijbaan. De fietsoversteek aan de Ellermanstraat wordt tijdelijk afgesloten, de Parkbrug of de nieuwe doorsteek aan de Duboisstraat kunnen als alternatief dienen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER