Direct naar artikelinhoud
Net open

Novi in Watergraafsmeer is in alles een restaurant volgens Italiaans recept

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in Amsterdam. In onze rubriek Net open lees je erover. Vandaag: Novi wil de Italiaanse huiskamer zijn op de Middenweg in Oost.

Italiaans restaurant Novi op de Middenweg wil graag een huiskamer zijn.Beeld Dingena Mol

In het klassieke interieur, maar ook in het menu laat Novi op de Middenweg, ‘de Italiaanse huiskamer van Watergraafsmeer’, zich inspireren door Italiaanse stijlmeesters. Voorheen zat hier Café Cliché, opgezet door chef-kok Sidney Schutte, dat vorig jaar na vijf jaar failliet ging door opgebouwde coronaschulden. ’s Ochtends is het bij Novi goed toeven voor caffè (vanaf €3) en colazione (ontbijt), zoals voor cornetti – gevulde croissants met jam en boter (€6,50). Ook dolce (dessert) mag natuurlijk niet ontbreken; er is keuze uit chocolade-ganache (€8), klassieke appeltaart uit Toscane (€6,50) en vegan amandelcake (€8). ’s Middags eet je er verse focaccia (vanaf €7,50) en ’s avonds drink je er onder andere limoncello spritz (€11), bijvoorbeeld aan een van de hoge bartafels. Uiteraard kun je ook uitgebreid dineren aan een van de lagere houten tafels.

Het menu bestaat uit simpele gerechten naar Italiaans recept, zoals mafalde ragu, een langzaam gegaarde ragout van rundvlees (€16). Maar er zijn ook gerechten met een bijzondere twist, zoals de tagliatelle paling (€18), een mix van de Nederlandse en Italiaanse keuken.

De mannen achter dit concept zijn Maarten Koelink (32) en Eshwin Boetting (30). Koelink richt zich vooral op de service en Boetting op de keuken. De twee werkten al samen bij Mooie Boules en hun andere restaurant de Kop van Oost, Novi is hun tweede restaurant.

Het publiek bestaat vooral uit gezinnen, maar ook uit jongeren die een plek als deze nog misten in Watergraafsmeer. Die verschillende groepen komen hier samen, wat past bij het doel van Novi, als ‘huiskamer van Watergraafsmeer’.

Bekijk ons overzicht met alle nieuwe winkels, restaurants en cafés. Tips? open@parool.nl

Novi

Middenweg 35

O.S.T.

Het interieur is ontworpen door One Seven Tree.

Diners

De benedenruimte is af te huren voor privé- en zakelijke diners.

Kazen & vleeswaren

Het grote assortiment aan kazen en vleeswaren is afkomstig uit, hoe kan het ook anders, Italië.