Willem-Alexander, Máxima en prinsessen aangekomen in Emmen

Nieuws
Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun dochters Amalia, Alexia en Ariane zijn zaterdagochtend aangekomen in Emmen. Daar werden ze ontvangen door burgemeester Eric van Oosterhout en Jetta Klijnsma, de commissaris van de Koning in Drenthe. De familie viert daar de 57e verjaardag van koning Willem-Alexander.
anp
zaterdag 27 april 2024 om 11:31
Afbeelding
beeld anp

Bij aankomst zong Bouke & The ElvisMatters Band een verjaardagslied voor de koning. Máxima zong het verjaardagslied luidkeels mee.

Ook onder anderen prins Constantijn, prinses Laurentien, prins Floris en prins Pieter-Christiaan zijn bij de viering. Oudere familieleden zoals prinses Beatrix en prinses Margriet zijn er al jaren niet meer bij. De koninklijke familie bezoekt diverse pleinen waar onder meer gedanst wordt en spellen worden gespeeld. Daarnaast zingen Bouke Scholten en Jannes voor de koning.

Honderden toeschouwers

Langs de route drommen honderden mensen om een glimp op te vangen van de koninklijke familie of om Willem-Alexander een hand te geven. Er wordt gejuicht en volop foto’s gemaakt. Ook vanaf balkons kijken mensen toe hoe de koninklijke stoet voorbij trekt.

Voor het eerst in meer dan twintig jaar vieren de Oranjes Koningsdag in Drenthe. De laatste keer was in 2002: toen bezocht koningin Beatrix op 30 april Meppel en Hoogeveen. Beatrix koos op Koninginnedag vaak voor twee verschillende plaatsen, meestal in dezelfde provincie.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Biden: Trump gaat verkiezingsuitslag niet aanvaarden

Joe Biden is ervan overtuigd dat zijn Republikeinse rivaal Donald Trump zich niet gaat neerleggen bij een mogelijk verlies in de presidentsverkiezingen later dit jaar. Dat zei de Amerikaanse president in een interview met nieuwszender CNN woensdagavond (plaatselijke tijd).

Afbeelding

Gaza-demonstranten oog in oog met ME in Utrecht

Kort na 01.00 uur in de nacht van woensdag op donderdag stonden de pro-Palestijnse demonstranten die de Universiteitsbibliotheek in Utrecht bezet hadden gehouden oog in oog met de politie op de brug tussen de Voorstraat en de Wittevrouwenstraat.

Afbeelding

Biden: geen wapens meer voor Israël als aanval Rafah doorgaat

De Verenigde Staten leveren Israël geen wapens meer als het doorgaat met de belegering van de stad Rafah in de Gazastrook. Dat zegt president Joe Biden woensdagavond (plaatselijke tijd) in een interview met CNN.

Afbeelding

Israëlische songfestivalinzending uitgejoeld bij repetitie

De Israëlische zangeres Eden Golan is woensdag tijdens een generale repetitie van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival uitgejoeld door publiek in de zaal.

Afbeelding

UU: demonstranten moeten binnen een half uur vertrekken

De Universiteit Utrecht heeft met ondersteuning van de politie de pro-Palestijnse bezetters van een universiteitsgebouw aan Drift 25 'vanwege de veiligheid' gevorderd om te vertrekken.

Afbeelding

Minister Dijkgraaf over demonstraties: 'Dit kan gewoon niet'

Demissionair onderwijsminister Robbert Dijkgraaf is blij dat de Universiteit van Amsterdam (UvA) aangifte heeft gedaan tegen pro-Palestijnse demonstranten. Hij is ook blij dat de politie nu heeft ingegrepen. 'Dit kan gewoon niet', zei hij woensdagavond bij Op1.