Luister naar

Hoge boete voor christenen die geen belasting wilden betalen

Nieuws
Twee Nederlandse christenen in Australië die geen inkomstenbelasting wilden betalen ‘omdat dat tegen Gods wil ingaat’, moeten nu meer dan een miljoen euro betalen aan de Australische Belastingdienst.
donderdag 18 juli 2019 om 12:53
Zus (links) en broer (rechts) Beerepoot met hun moeder Lida.
Zus (links) en broer (rechts) Beerepoot met hun moeder Lida. caleb’s journal

Canberra

Broer en zus Rembertus Cornelis en Fanny Alida Beerepoot hebben sinds 2011 geen inkomstenbelasting betaald. Hun honingboerderij werd om die reden in 2017 door de gemeente Meander Valley in Tasmanië in beslag genomen en verkocht.

Volgens de Australische omroep ABC gaat het om een gebied van 2,44 hectare. De familie had de betaling al zeven jaar uitgesteld, waardoor het bedrag was opgelopen tot omgerekend meer dan 600.000 euro.

‘Wij hebben niets in ons bezit, omdat wij van God zijn’, verklaarde Fanny Alida Beerepoot, toen ze onlangs met haar broer in het Tasmaanse Hooggerechtshof moest verschijnen.

Haar broer zei dat de wet van God ‘de hoogste wet’ is. ‘Verzwakt de mens zijn afhankelijkheid van God, dan leidt dat tot straf, zoals droogte in het land en onvruchtbaarheid’, stelde Rembertus Cornelis Beerepoot. Het tweetal wil liever ‘vertrouwen op de zegeningen van God in plaats van op een externe factor, zoals het belastingkantoor’. Vorige maand hadden de broer en zus brieven gestuurd naar de koningin en de premier, om de belastingwet ter discussie te stellen, aangezien ‘Australië vervloekt was, omdat het land zich afkeert van God’.

De rechter uitte zijn respect voor het geloof dat de twee aanhangen, maar ging niet akkoord met hun argumenten. ‘Gij zult geen belasting betalen staat nergens in de Bijbel, tenzij u een specifiek bijbelgedeelte daarover kunt aanwijzen’, antwoordde de rechter. ‘Ik geloof dat de overtuigingen oprecht zijn, in plaats van dat ze een poging doen geen belasting te betalen. Maar volgens mij zegt de Bijbel dat burgerlijke zaken en de wet van God op verschillende manieren werken.’

Broer en zus moeten allebei omgerekend nu meer dan 700.000 euro betalen voor inkomstenbelasting, administratie- en rentekosten.

De familie Beerepoot had een honingboerderij in Chudleigh in het noorden van Tasmanië. ‘Wij zijn een Nederlands gezin dat begin jaren tachtig naar Australië is geëmigreerd. (...) We voelden ons aangetrokken door Tasmanië vanwege de schoonheid, het Europese gevoel en het koelere klimaat’, schrijft de familie op haar website. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Amit Soussana op 29 januari kort na haar vrijlating door Hamas.

Ex-gijzelaar Hamas vertelt over seksueel misbruik tijdens 55 dagen van gevangenschap in Gaza

Voor het eerst heeft een vrijgelaten Israëlische gijzelaar openlijk verteld over seksueel geweld gepleegd door Hamas tijdens haar gevangenschap. Amit Soussana zegt onder meer seksueel te zijn misbruikt door haar bewaker.

Demonstranten dinsdagavond in Boedapest. Dit is de tweede keer dit jaar dat Hongaren in groten getale de straat opgaan.

Duizenden Hongaren de straat op om gelekt telefoongesprek in corruptieschandaal

Duizenden Hongaren hebben dinsdagavond gedemonstreerd tegen de regering. Aanleiding voor het spontane protest is een gelekt telefoongesprek, over hoe kabinetsmedewerkers een corruptieonderzoek hebben geprobeerd te dwarsbomen.

In Texas en Kansas vroegen veeboeren zich af waarom sommige van hun koeien ziek zijn: ze eten slecht, geven minder melk en hebben soms koorts en diarree.

Koeien en geiten in Amerika besmet met H5N1: gevreesde vogelgriep rukt weer iets verder op. Vijf vragen

Epidemiologen zijn zeer ongerust nu het vogelgriepvirus H5N1 in Amerika koeien en geiten heeft besmet en ze ziek lijkt te maken. Tegelijkertijd waarschuwen kenners voor overhaaste conclusies. Vijf vragen over dit virus.

Demissionair minister-president Mark Rutte krijgt een rondleiding door de wijk Dashilar tijdens een werkbezoek aan Volksrepubliek China.

Premier Rutte in zijn element op bezoek bij 'goede vriend China': 'Oekraïne was voor mij onderwerp nummer 1'

Oekraïne en de handelsrelaties, dat zijn de belangrijkste thema’s bij Ruttes bezoek aan China. Het meest was hij op dreef op de universiteit. Maar het is de vraag of zijn verhaal indruk heeft gemaakt op de Chinese overheid.

Sinds de trekkerdemonstraties van begin dit jaar wordt de ene na de andere maatregel ingetrokken of verwaterd.

Onder druk van boeren sneuvelt ene na andere groene ambitie van de Europese Unie

Na Europabrede boerenprotesten is de Europese groene revolutie tot stilstand gekomen en deels zelfs teruggedraaid. De gevolgen voor klimaat en milieu zijn aanzienlijk, en het einde van de contrarevolutie is nog lang niet in zicht.

Een van de verdachten van het bloedbad in de Crocus City Hall in Moskou wordt de rechtszaal in gebracht.

Onder Poetin is het taboe op martelen verdwenen, blijkt na het bloedbad in Moskou

‘Prima kerels!’, prees Dmitri Medvedev de agenten die vier verdachten van de terreuraanslag in Moskou oppakten. Maar de huidig ondervoorzitter van de Russische veiligheidsraad sprak met geen woord over de heftig toegetakelde verdachten.