Luister naar

Ingezonden brief: De ondernemingsraden van scholen hebben ingestemd, en dan nu staken?

Nieuws
Henk Cornelisse oud-leerkracht Leek
woensdag 13 december 2017 om 03:00

Tussen 2012 en 2016 is de overheidssubsidie per basisschoolleerling gestegen. Maar de leerkracht voor de klas heeft daar niets van gemerkt. Voor zijn en haar salaris gold al die jaren de nullijn. En ook geen vermindering van de werkdruk, eerder toename.

Bestuurders vonden het nodig extra financiële middelen aan andere zaken te besteden of de reservepot te vullen.

Niet de minister, maar de schoolbestuurder beslist over de besteding van de overheidssubsidie.

Maar de bestuurder heeft daarvoor een positief advies van het personeel (via de ondernemingsraad) nodig. Heel veel ondernemingsraden hebben dat positief advies gegeven. Of hebben ze zitten slapen? Dan komt een stakingsactie wel ‘een beetje dom’ over.

Eerst instemmen met het besluit van de bestuurder: geen salarisverhoging en geen werkdrukverlichting.

Daarna van de minister nog meer geld eisen en met een staking de leerling de dupe laten worden (ND 12 december). Raar!

Dan moet je bij je bestuurder en je ondernemingsraad zijn. Die beslissen waar het geld heen gaat. Ga daar de strijd mee aan.

Overigens mijn diepe respect en bewondering voor wat veel leerkrachten dagelijks met en voor hun leerlingen presteren.

En dank voor wat ze mijn (klein)kinderen meegeven. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Mark Rutte, Geert Wilders en Sigrid Kaag. We hebben deze drie soorten politici nodig. Sterker, we zijn zélf van dit soort types en gedragen ons er naar.

We zijn saai, moralist en boos. En zo zijn ook onze politici. Daarom kunnen ze lastig samenwerken

Wij Nederlanders lijken op Rutte, Kaag en Wilders. Frank van den Heuvel laat zien hoe het karakter van iedere Nederlander bij een van deze drie politici past.

Stel dat ‘doe dit, tot Mijn gedachtenis’ al begint op het land? Dat is dus niet: onderwerp de grond aan een regime van uitputting, tot Mijn gedachtenis.

Avondmaal en eucharistie beginnen in de grond, waar het krioelt van torren en wormen

Jezus zegt niet: spuit gif op de vrucht en het blad en dood in het voorbijgaan alles er omheen, tot Mijn gedachtenis. Theoloog en boer in opleiding Elsa Eikema stelt prikkelende vragen bij ons avondmaal.

Afbeelding

Hoe het lijntje tussen de Nederlandse Gereformeerde Kerken en Israël hersteld kan worden

De Nederlandse Gereformeerde Kerken knipten het 'officiële lijntje' met Israël door, maar zoeken tegelijkertijd naar een manier om toch verbondenheid te tonen. Lieddichter Ria Borkent doet een voorstel.

Behandeling in de gesloten jeugdzorg heeft geen enkele kans van slagen zolang het aan echte nabijheid van hulpverleners ontbreekt.

Staatssecretaris Van Ooijen en Kamerleden, zet jullie boosheid over gesloten jeugdzorg om in actie

Hoe kan het dat staatssecretaris Van Ooijen (VWS) zegt dat de gesloten jeugdzorg misschien maar wat langer open moet blijven? Maak liever meer vaart om goede alternatieven te vinden, betoogt Margot Ende-van den Broek.

De Duitse bondskanselier Scholz staat onder druk: welke wapens gaat hij Oekraïne leveren?

Bondskanselier Scholtz kan een andere keus maken en zo een moreel belangrijke daad verrichten

Komende paasdagen vinden in Duitse steden vredesdemonstraties plaats. De leuze is: ‘Nooit weer oorlog is nú’. Want nú wordt besloten welke wapens Duitsland aan Oekraïne levert. Hans Ester legt uit hoe gevoelig dat ligt.

De skifaciliteiten in Filettino, Italië, zijn deze maand veel eerder dan anders stilgelegd. In de Apennijnen valt steeds minder sneeuw.

Ontkennen dat wij een aandeel hebben in de klimaatverandering, is niet zo onschuldig

Ontkennen van ons aandeel in de klimaatverandering, dient het eigenbelang. En daarom moeten populistische partijen er wel aan vasthouden, beredeneert de theoloog Sam Janse.