Politie ontruimt protestkamp bij Roeterseilandcampus UvA

Nieuws
De politie gaat naar eigen zeggen het protestkamp bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam ontruimen. De driehoek van Amsterdam (politie, OM en stadsbestuur) besloten om het terrein te ontruimen om erfvredebreuk.
anp
dinsdag 7 mei 2024 om 03:14
Afbeelding
beeld anp

De UvA vroeg de betogers maandagavond al om te vertrekken, maar daar werd geen gehoor aan gegeven. De ontruiming vindt plaats op het gezag van het Openbaar Ministerie. De mobiele eenheid is ter plaatse.

De politie zegt tegen AT5 dat eerst het gebied aan de overkant van de Nieuwe Achtergracht wordt vrijgemaakt. Daarna begint de mobiele eenheid met de ontruiming van het tentenkamp. ‘Het protest in deze vorm zorgde voor een zeer onveilige situatie, mede door de barricades waardoor hulpdiensten het terrein niet konden betreden. Bij een calamiteit zouden de activisten mogelijk zelf vast komen te zitten op het terrein’, aldus een verklaring van de politie.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.