© REUTERS

Gents goudhaantje blijft scoren voor Georgië in Nations League maar pakt vooral uit met weergaloze dribbel

Naast Duitsland-Nederland stonden er nog een rist wedstrijden op het programma van de Nations League vanavond. Georgië nam in de vooravond reeds de maat van Kazakstan (2-1).

gvdl

De Georgiërs waren al zeker van promotie naar de C-divisie maar wilden na het gelijkspel tegen Andorra toch nog even de puntjes op de i zetten. En daarvoor kijken ze in Georgië vooral naar Giorgi Chakvetadze. En de 19-jarige Buffalo ontgoochelde niet. Vijf minuten voor affluiten scoorde hij de tweede en doorslaggevende treffer voor de thuisploeg. Na zeven interlands heeft Chakvetadze al vijf doelpunten achter zijn naam staan en was hij ook al goed twee assist.

Maar nog meer dan met zijn doelpunt maakte de jonge Buffalo indruk met een weergaloze dribbel. Chakvetadze pakt een lange cross mee achter het steunbeen terwijl hij in de lucht hangt en zet zo zijn Kazakse tegenstander op het verkeerde been. Een typische actie die je wel eens op training uitprobeert maar die voor een grote coulisse zelden lukt. Tenzij je Giorgi Chakvetadze heet.

Andere wedstrijden

Er stonden verder nog zeven wedstrijden op het programma. Daarin stonden nog enkele finaleplaatsen op het spel. Vooral in groep 3 in de C-divisie was er nog spanning. Bulgarije beschikte over de beste papieren maar moest thuis tegen Slovenië wel evengoed doen als Noorwegen dat op bezoek ging bij Cyprus. De Noren deden wat ze moesten doen: ze klopten de Cyprioten met nul-twee. Bulgarije klom halfweg de tweede helft op voorsprong via Ivanov maar nog geen tien minuten later hing Zajc de bordjes alweer in evenwicht. Wat de Bulgaren ook probeerden, scoren deden ze niet meer waardoor Noorwegen promoveert naar de B-divisie.

In groep vier van de D-divisie had FYR Macedonië genoeg aan een ruime overwinning (4-0) tegen Gibraltar om de groepswinst mathematisch vast te leggen.