Direct naar artikelinhoud
Bij Cantona in de kleedkamer van de Meervaart was ik meer starstruck dan ik ooit bij Cruijff ben geweest
Spaan geeft punten

Bij Cantona in de kleedkamer van de Meervaart was ik meer starstruck dan ik ooit bij Cruijff ben geweest

Een 8 voor Eric Cantona

De avond voordat Raisa Blommestijn zou twitteren dat Boedapest de minst verloederde stad van Europa was, at ik in een restaurant in Osdorp aan de rand van de Sloterplas. Het leek Zwitserland wel, zo aangeharkt was alles in deze ‘achterstandswijk’. We liepen naar Theater de Meervaart voor het concert van Cantona. De voorstelling was een toneelstuk waarin de hoofdrolspeler het zingende personage Eric Cantona overtuigend tot leven wist te wekken.

Na afloop in de kleedkamer sprak ik een heel andere man. Gelukkig had ik hem al eerder in zo’n metamorfose meegemaakt: in een theater in Parijs waar Cantona een professor had gespeeld in het stuk Lettres à Nour. Al snel was ik vergeten dat hij ooit had gevoetbald. Vrijdag was ik veel meer starstruck dan ooit bij Cruijff. “Ik heb u gezien met Papin tegen Zweden,” zei ik. Lekker belangrijk.

Eric Cantona.Beeld Tim P. Whitby/Getty Images

Sportjournalist Henk Spaan recenseert voor Het Parool dagelijks spelers, coaches en andere personen in de sportwereld in de rubriek Spaan geeft punten. Reageren? h.spaan@parool.nl

Luister onze Ajaxpodcast Branie

Video wordt geladen...