Direct naar artikelinhoud
Podcast Branie

‘Alex Kroes is de winnaar van dit partijtje armpjedrukken, dat is wel duidelijk’

Luister ook naar eerdere afleveringen van Branie
Beeld Moker Ontwerp

Nog vóór de ledenbijeenkomst op De Toekomst, donderdagavond, was er plotseling een oplossing in de kwestie-Alex Kroes. Hij gaat weer aan het werk, niet als algemeen directeur, maar als ‘titulair’ technisch directeur. Reden genoeg voor de Ajaxpodcast Branie om al op vrijdag bij te praten over de club, in plaats van maandag.

Video wordt geladen...

Een ‘titulair’ directeur, wat is dat eigenlijk precies? Paroolverslaggever Bas Soetenhorst legt het uit. Samen met presentator Menno Pot en Paroolverslaggever Jop van Kempen duidt hij de nieuwe situatie. “Alex Kroes is de winnaar van dit partijtje armpjedrukken, dat is wel duidelijk,” zegt Soetenhorst. “De vraag blijft: de oplossing die nu gekozen is, waarom had dat niet drie weken eerder gekund? Ajax heeft kostbare tijd verloren.”

Bart Veenstra, hoofdredacteur van Ajax Showtime, is volger van het Engelse voetbal en laat zijn licht schijnen op Graham Potter, de Engelsman die nadrukkelijk wordt genoemd als nieuwe trainer van Ajax.

En o ja, er werd ook nog gevoetbald: Ajax-Excelsior, woensdagavond. Wéér een teleurstelling. Wéér 2-2. Loopt het ballonnetje leeg bij Ajax? Kan de ploeg het gevecht om plek vijf nog wel opbrengen?

Genoeg te bespreken in deze vrijdagse Branie. Maandag is er geen nieuwe aflevering. Een week daarna, op maandag 6 mei, natuurlijk weer wel.

Branie is een podcast van Het Parool, gepresenteerd door Menno Pot. Iedere maandag om 12.00 uur is er een nieuwe aflevering. Te beluisteren via iTunes, Spotify en alle bekende podcastkanalen.

Luister ook naar eerdere afleveringen van Branie

Video wordt geladen...