Drukte op wegen verwacht door begin meivakantie

Nieuws
In heel het land gaat vrijdagmiddag de meivakantie van start voor scholen. De ANWB verwacht door het vakantieverkeer een extra drukke avondspits. Ook Schiphol en andere luchthavens maken zich met tienduizenden verwachte reizigers per dag op voor topdrukte.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 04:03
Afbeelding
beeld anp

De meivakantie duurt dit jaar officieel van zaterdag 27 april tot en met zondag 5 mei. Scholen kunnen er echter voor kiezen daar nog een week aan vast te plakken, wat op veel plekken ook gebeurt. Ook zijn er scholieren die deze week al vakantie hebben gekregen.

Volgens de ANWB belooft het in de avondspits erg druk te worden op de wegen rond de Veluwe en in Noord-Brabant. De meeste vertraging wordt verwacht op de A2 en A27 van Utrecht naar het zuiden en op de A12 tussen Arnhem en de Duitse grens. In het buitenland kan er oponthoud ontstaan door wegwerkzaamheden. De meeste vertraging ontstaat op de A3 tussen Arnhem en het Duitse Oberhausen en in Oostenrijk op de A10 tussen Salzburg en Villach.

Luchthaven Schiphol verwacht dit jaar 10 procent meer reizigers in de meivakantie. Van vrijdag tot 12 mei gaat het om circa 3,3 miljoen passagiers die op de luchthaven vertrekken, overstappen of aankomen. Het vliegveld zegt genoeg personeel te hebben om de drukte aan te kunnen. Ook Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport zeggen voorbereid te zijn op de vele vakantiegangers.

Mei is onder Nederlanders geliefd om in op vakantie gaan, meldde het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) onlangs. Een op de vijf Nederlanders heeft volgens de NBTC vakantieplannen in de meimaand, onder meer omdat veel schoolkinderen dan twee weken vakantie hebben. Ook reisorganisaties zien mei steeds populairder worden.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

HRW: Israël moet niet censureren maar stoppen met zijn wreedheden

De mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) heeft zeer kritisch gereageerd op het besluit van Israël om de activiteiten van het netwerk Al Jazeera in zijn land te verbieden.

Afbeelding

Hamas-delegatie dinsdag terug in Caïro voor onderhandelingen

De Hamas-delegatie die sinds zaterdag in Caïro was voor onderhandelingen over een wapenstilstand in Gaza is zondag vertrokken, maar keert dinsdag terug voor verdere gesprekken. Dat melden Egyptische staatsmedia.

Afbeelding

Axios: Biden hield munitielevering aan Israël tegen

De Amerikaanse regering heeft afgelopen week een levering van munitie aan Israël stopgezet, bericht nieuwssite Axios op basis van Israëlische functionarissen. Het is voor het eerst sinds 7 oktober dat de Verenigde Staten zulke militaire leveringen pauzeren.

Afbeelding

Formatie gaat kritieke fase in, partijen moeten knopen doorhakken

Maandagochtend om 10.00 uur gaat de kabinetsformatie verder. Dan komen de leiders van PVV, VVD, NSC en BBB na bijna twee weken weer bij informateurs Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf langs. Deze week zal "cruciaal" zijn, gaven de informateurs eerder aan.

Afbeelding

Pogacar pakt op tweede dag de leiding in Giro d'Italia

Tadej Pogacar heeft de tweede etappe van de Giro d'Italia gewonnen. De rit eindigde met een klim naar Santuario di Oropa. De Sloveen van UAE Team Emirates, topfavoriet voor de eindzege, nam meteen ook de leiderstrui over van Jhonatan Narváez.

Afbeelding

Hamas: delegatie verlaat Caïro na einde gesprekken over bestand

De onderhandelaars van de Palestijnse beweging Hamas vertrekken deze zondag nog uit Caïro, nu de gesprekken over een wapenstilstand in de Egyptische hoofdstad zijn geëindigd. Dat zei een Hamas-functionaris tegen persbureau AFP.