Moederbedrijf Douglas debuteert op Damrak na uitstel

Nieuws
Investeringsmaatschappij CVC Capital Partners maakt vrijdag haar langverwachte debuut op de Amsterdamse beurs. Het bedrijf is eigenaar van onder meer cosmetica- en parfumerieketen Douglas, het bekende Zwitserse horlogemerk Breitling en de voormalige theedivisie van Unilever. Ook investeert de investeringsmaatschappij in Franse en Spaanse voetbalcompetities en in het beroemde rugbytoernooi Six Nations.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 03:30
Afbeelding
beeld anp

Het is een van de grootste beursgangen in tijden op Beursplein 5. CVC stelde plannen voor een beursgang naar verluidt meermaals uit in verband met onrust op de beurzen. In mei 2022 was dat om de oorlog in Oekraïne en in november vorig jaar door de aanval van Hamas op Israël. Nu komt het er dan toch van.

Naar verwachting gaat de beursgang CVC in totaal ongeveer 2,3 miljard euro opleveren. De bedoeling is dat de gang naar de aandelenmarkt helpt bij verdere groei van de in 1981 opgerichte beleggingsfirma. Ook moet de beursnotering zorgen voor toegang tot de kapitaalmarkten en grotere bekendheid van het bedrijf.

Meerderheidsbelang in Douglas

Hoewel de onderneming ook nieuwe aandelen gaat aanbieden, komt het merendeel van bestaande aandeelhouders. Bij de bestaande aandeelhouders die stukken verkopen, zijn geen werknemers van CVC zelf.

Onlangs bracht de investeerder Douglas nog naar de beurs in Frankfurt. CVC heeft nog steeds een meerderheidsbelang in de Duitse parfumerieketen. De investeringsfirma heeft in totaal circa 186 miljard euro aan beleggingen in beheer.

Kantoren wereldwijd

CVC telt ruim 1150 werknemers. De onderneming heeft een hoofdkantoor in Luxemburg en daarnaast kantoren in Londen, Frankfurt, Parijs, Brussel, Milaan, Hongkong, Tokio, New York en São Paulo.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Pogacar pakt op tweede dag de leiding in Giro d'Italia

Tadej Pogacar heeft de tweede etappe van de Giro d'Italia gewonnen. De rit eindigde met een klim naar Santuario di Oropa. De Sloveen van UAE Team Emirates, topfavoriet voor de eindzege, nam meteen ook de leiderstrui over van Jhonatan Narváez.

Afbeelding

Hamas: delegatie verlaat Caïro na einde gesprekken over bestand

De onderhandelaars van de Palestijnse beweging Hamas vertrekken deze zondag nog uit Caïro, nu de gesprekken over een wapenstilstand in de Egyptische hoofdstad zijn geëindigd. Dat zei een Hamas-functionaris tegen persbureau AFP.

Afbeelding

Nieuwszender Al Jazeera op zwart in Israël

Al Jazeera is uit de lucht gehaald in Israël. Na de beslissing van de regering om de activiteiten van de Qatarese nieuwszender te verbieden, is de zender nu op zwart gegaan.

Afbeelding

PSV maandag gehuldigd, rondrit op platte kar en feest in Eindhoven

PSV is voor de 25e keer landskampioen geworden en dat wordt maandag 6 mei gevierd met een huldiging in Eindhoven. De feestelijkheden beginnen om 15.45 uur in het Philips Stadion, waar de spelers een ereronde met de schaal lopen.

Afbeelding

Xi gearriveerd in Parijs voor staatsbezoek en begin Europese tour

De Chinese president Xi Jinping is in de Franse hoofdstad Parijs aangekomen voor een staatsbezoek, melden Chinese staatsmedia. Hij heeft er maandag een ontmoeting met de Franse president Emmanuel Macron en Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.

Afbeelding

Crypto.com wil meer sportsponsoring na deal Miami Grand Prix

Crypto.com wil meer sporten gaan sponsoren, nadat het handelsplatform voor cryptomunten de titelsponsor werd van het Formule 1-evenement in Florida, de Crypto.com Miami Grand Prix.